Bröd med havregrynsgröt – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med havregrynsgröt!

Bröd med havregrynsgröt är det perfekta brödbaket och det är så enkelt att laga ihop. Det bästa med detta grötbröd är att det är så himla gott! Ingredienserna är enkla men fungerar så bra tillsammans för att göra det bästa brödet.

Detta bröd är också perfekt att frysa in. Allt du behöver göra är att skiva det och slå in det i bakplåtspapper. När du känner dig på humör behöver du bara stoppa dem i brödrosten för att få en varm, färsk, och god skiva bröd med havregrynsgröt! Världens bästa trick!

Bröd med havregrynsgröt

Receptet – Så gör du:

Bröd med havregrynsgröt

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Bröd med havregrynsgröt är det perfekta brödbaket och det är så enkelt att laga ihop. Det bästa med detta grötbröd är att det är så himla gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 bröd

Ingredienser
 

  • 5 dl naturlig yoghurt med låg fetthalt
  • 10 dl (350 g) havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 msk lättmjölk
  • 1 dl blandade frön

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 180°C.
  • Ha i bakpulver, salt och yoghurten i en skål och rör om.
  • Tillsätt havregrynen och rör om ordentligt tills de har blandats in väl.
  • Knäck ägget i en separat skål och vispa tills det är fluffigt.
  • Tillsätt ägget tillsammans med mjölken och rör om.
  • Tillsätt till sist även de blandade fröna och rör om.
  • Klä en brödform eller ugnsform med bakplåtspapper eller och lägg i ingredienserna.
  • Strö över lite malda havregryn.
  • Tillaga i ca 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
  • Efter 50 minuter, ta ut brödet från formen och låt tillaga i ytterligare 10 minuter i ugnen (nu är det så pass fast att det håller ihop utan formen).
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Njut av ditt bröd med havregrynsgröt!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bröd med havregrynsgröt

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar