I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd med havregrynsgröt!
Bröd med havregrynsgröt är det perfekta brödbaket och det är så enkelt att laga ihop. Det bästa med detta grötbröd är att det är så himla gott! Ingredienserna är enkla men fungerar så bra tillsammans för att göra det bästa brödet.
Detta bröd är också perfekt att frysa in. Allt du behöver göra är att skiva det och slå in det i bakplåtspapper. När du känner dig på humör behöver du bara stoppa dem i brödrosten för att få en varm, färsk, och god skiva bröd med havregrynsgröt! Världens bästa trick!
Receptet – Så gör du:
Bröd med havregrynsgröt
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl naturlig yoghurt med låg fetthalt
- 10 dl (350 g) havregryn
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 st ägg
- 1 msk lättmjölk
- 1 dl blandade frön
Instruktioner
- Sätt ugnen till 180°C.
- Ha i bakpulver, salt och yoghurten i en skål och rör om.
- Tillsätt havregrynen och rör om ordentligt tills de har blandats in väl.
- Knäck ägget i en separat skål och vispa tills det är fluffigt.
- Tillsätt ägget tillsammans med mjölken och rör om.
- Tillsätt till sist även de blandade fröna och rör om.
- Klä en brödform eller ugnsform med bakplåtspapper eller och lägg i ingredienserna.
- Strö över lite malda havregryn.
- Tillaga i ca 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
- Efter 50 minuter, ta ut brödet från formen och låt tillaga i ytterligare 10 minuter i ugnen (nu är det så pass fast att det håller ihop utan formen).
- Ta ut ur ugnen och låt svalna.
- Njut av ditt bröd med havregrynsgröt!