Broccoligratäng med skinka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på broccoligratäng med skinka!

Denna broccoligratäng med skinka är ett enkelt, gott lågkolhydratrecept för en utsökt måltid. Den är lätt men mättande, och proppfull med fantastiska smaker. Ett perfekt recept för alla dagar i veckan.

Denna broccoligratäng med skinka kan avnjutas när som helst på dagen. Gott till middag, lunch eller brunch, eller så kan den också göras som ett läckert tillbehör till en fin stek.

Det är lätt att laga, men den är samtidigt mättande för att hålla dig igång länge. Perfekt vardagsrecept, eller som ett recept för lugna helger.

Du kan använda antingen färsk eller fryst broccoli, delikatessskinka eller vanlig skinka. Återigen, när det kommer till ost finns det inget rätt eller fel, riven cheddarost eller mild ost är båda två exempel på bra val för detta recept.

Kort sagt så älskar jag detta recept på broccoligratäng med skinka och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på broccoligratäng med skinka enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 personers broccoligratäng med skinka)

  • 7,5 dl broccolibuketter (färska eller frysta)
  • 2,5 dl skinka
  • 2,5 dl riven ort
  • 5 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till smörjning

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Lägg broccolibuketterna i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp.
  3. Koka i 3-4 minuter tills broccolin är något mjuk, häll sedan av vattnet ordentligt.
  4. Smöra en ugnssäker form, tillsätt de kokta broccolibuketterna.
  5. Skär skinkan i tärningar och tillsätt den till broccolin.
  6. Toppa med riven ost.
  7. Vispa äggen i en skål, tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
  8. Häll över övriga ingredienser i ugnsformen.
  9. Grädda i den förvärmda ugnen vid 180°C i 30-40 minuter eller tills äggen är tillagade och osten smält.
  10. Färdigt! Njut av din broccoligratäng med skinka!
Broccoligratäng med skinka

Broccoligratäng med skinka

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på broccoligratäng med skinka! Denna broccoligratäng med skinka är ett enkelt, gott lågkolhydratrecept för en utsökt måltid. Den är lätt men mättande, och proppfull med fantastiska smaker. Ett perfekt recept för alla dagar i veckan.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 7,5 dl broccolibuketter (färska eller frysta)
  • 2,5 dl skinka
  • 2,5 dl riven ost
  • 5 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till smörjning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Lägg broccolibuketterna i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp.
  • Koka i 3-4 minuter tills broccolin är något mjuk, häll sedan av vattnet ordentligt.
  • Smöra en ugnssäker form, tillsätt de kokta broccolibuketterna.
  • Skär skinkan i tärningar och tillsätt den till broccolin.
  • Toppa med riven ost.
  • Vispa äggen i en skål, tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
  • Häll över övriga ingredienser i ugnsformen.
  • Grädda i den förvärmda ugnen vid 180°C i 30-40 minuter eller tills äggen är tillagade och osten smält.
  • Färdigt! Njut av din broccoligratäng med skinka!
Keyword Broccoligratäng med skinka

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning