Böcklinglåda – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på böcklinglåda!

Släng snabbt ihop denna goda böcklinglåda som smakar ljuvligt och är enkel att göra. Detta är en enkel och snabb böcklinglåda som jag verkligen gillar till exempelvis midsommar, påsk, kräftskiva, jul, eller nyår! Den är snabblagad vilket verkligen är trevligt.

Böcklinglåda är en riktig klassiker som jag tycker är härlig att ha till olika smörgåsbord och högtider. Den är perfekt tillsammans med mycket och därför har den sin givna plats just där!

Kort sagt så älskar jag detta recept på böcklinglåda och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på böcklinglåda enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioners böcklinglåda)

  • 8 hela böcklingar, rensade
  • 3 hårdkokta ägg, upphackade
  • 1,5 dl finklippt färsk dill
  • 0,5 dl finklippt gräslök
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk ströbröd
  • smör till ugnsformen

Instruktioner

  1. Koka upp hårdkokta ägg om man inte redan har det, skölj av och hacka upp.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Smörj en ugnsform och lägg ett lager sönderdelad böckling nederst, tillsammans med hackade ägg, klippt dill och gräslök.
  4. Vispa upp vispgrädden i en skål.
  5. Blanda den vispade vispgrädden med gräddfilen genom att röra om, och bred ut över innehållet i ugnsformen. Toppa med lite ströbröd.
  6. Grädda i mitten av ugnen på 15 minuter 225°C.
  7. Färdigt! Servera varm, kall, eller ljummen.
Böcklinglåda

Böcklinglåda

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på böcklinglåda! Släng snabbt ihop denna goda böcklinglåda som smakar ljuvligt och är enkel att göra. Detta är en enkel och snabb böcklinglåda som jag verkligen gillar till exempelvis midsommar, påsk, kräftskiva, jul, eller nyår! Den är snabblagad vilket verkligen är trevligt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 8 st hela böcklingar, rensade
  • 3 st hårdkokta ägg, upphackade
  • 1,5 dl finklippt färsk dill
  • 0,5 dl finklippt gräslök
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk ströbröd
  • smör till ugnsformen

Instruktioner

  • Koka upp hårdkokta ägg om man inte redan har det, skölj av och hacka upp.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Smörj en ugnsform och lägg ett lager sönderdelad böckling nederst, tillsammans med hackade ägg, klippt dill och gräslök.
  • Vispa upp vispgrädden i en skål.
  • Blanda den vispade vispgrädden med gräddfilen genom att röra om, och bred ut över innehållet i ugnsformen. Toppa med lite ströbröd.
  • Grädda i mitten av ugnen på 15 minuter 225°C.
  • Färdigt! Servera varm, kall, eller ljummen.
Keyword Böcklinglåda

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning