I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på böcklinglåda!
Släng snabbt ihop denna goda böcklinglåda som smakar ljuvligt och är enkel att göra!
Detta är en enkel och snabb böcklinglåda som jag verkligen gillar till exempelvis midsommar, påsk, kräftskiva, jul, eller nyår! Den är snabblagad utan alltför mycket arbete, vilket verkligen är trevligt.
Böcklinglåda är en riktig klassiker som jag tycker är härlig att ha till olika smörgåsbord och högtider. Den är perfekt tillsammans med mycket och därför har den sin givna plats just där!
Receptet – Så gör du:
Böcklinglåda
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 8 st hela böcklingar, rensade
- 3 st hårdkokta ägg, upphackade
- 1,5 dl finklippt färsk dill
- 0,5 dl finklippt gräslök
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl gräddfil
- 1 msk ströbröd
- smör till ugnsformen
Instruktioner
- Koka upp hårdkokta ägg om man inte redan har det, skölj av och hacka upp.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smörj en ugnsform och lägg ett lager sönderdelad böckling nederst, tillsammans med hackade ägg, klippt dill och gräslök.
- Vispa upp vispgrädden i en skål.
- Blanda den vispade vispgrädden med gräddfilen genom att röra om, och bred ut över innehållet i ugnsformen. Toppa med lite ströbröd.
- Grädda i mitten av ugnen på 15 minuter 225°C.
- Färdigt! Servera varm, kall, eller ljummen.