Blue Cheese Dressing – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på Blue Cheese Dressing!

Denna enkla hemgjorda ädelostsdressing, kallad Blue Cheese Dressing, är bättre än alla varianter som kan köpas i butiken. Den blir extra krämig och perfekt till en sallad eller att användas som dippsås!

Denna Blue Cheese Dressing är otroligt enkel att göra och man har förmodligen redan de flesta ingredienserna som du behöver för att göra den i hemmet.

För den bästa dressingen används både gräddfil och majonnäs. Bara några sekunders omrörning förvandlar dressingen till en krämig och läcker blandning.

Denna enkla hemgjorda dressing håller i ungefär en vecka när den förvaras i kylen. Gör gärna en dubbel skål, så att man har den redo till veckans sallader, som dipsås till fredagsmyset eller varför inte vardagsmellanmålet?

blue cheese dressing

Receptet – Så gör du:

Blue Cheese Dressing

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna enkla hemgjorda ädelostsdressing, kallad Blue Cheese Dressing, är bättre än alla varianter som kan köpas i butiken. Den blir extra krämig och perfekt till en sallad eller att användas som dippsås!
Förberedelser 3 minuter
Tillagning 2 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
 

  • 0,5 dl gräddfil (eller creme fraiche, eller naturlig yoghurt)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 60 g smulad ädelost
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa färskmalen peppar
  • 1-2 msk mjölk eller vatten för att tunna ut dressingen (bra för sallader, valfritt)

Instruktioner

  • Kombinera gräddfil, majonnäs, ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
  • Använd baksidan av en sked för att trycka ner några av ädelostsmulorna i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.
  • För en rinnigare dressing som är perfekt för sallader, rör i en eller två matskedar mjölk eller vatten. Smaka av och justera sedan med ytterligare citronsaft, salt och peppar. Kan förvaras med plastfolie i kylen i upp till en vecka.
Måltid Tilltugg
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord blue cheese dressing

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar