Blue Cheese Dressing – Recept

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på Blue Cheese Dressing. Denna enkla hemgjorda ädelostsdressing, kallad Blue Cheese Dressing, är bättre än alla varianter som du kan köpa i butiken. Den är extra krämig och perfekt att slänga i sallad eller användas som dippsås.

Denna ädelostdressing (blåmögelostdressing) är otroligt enkel att göra och du har förmodligen redan de flesta ingredienserna som du behöver för att göra den i hemmet.

Gräddfil och majonnäs – För den bästa ädelostdressingen, använd både gräddfil och majonnäs.

För en lättare dressing med färre kalorier kan du byta ut majonnäsen mot lätt majonnäs och gräddfilen mot naturlig yoghurt eller crème fraîche.

En kombination av gräddfil och majonnäs gör dressingen extra krämig. Majonnäs kan vara tungt i sig. Att tillsätta gräddfil lättar upp dressingen lite. Om du är van vid att bara använda majonnäs, prova att lägga till lite gräddfil nästa gång. Det ändrar allt!

Blåmögelost — Använd en ädelost som du älskar. Vi brukar gå efter något som inte är för dyrt och som smakar rikt och krämigt. Gorgonzola är ett bra alternativ.

Färsk persilja — Jag älskar färska örter, så färsk persilja gillar jag att använda till min Blue Cheese Dressing. Färsk persilja ger både färg och smak till dressingen.

Salt och peppar — Det kommer att vara lite salt i majonnäsen och osten, men om man vill kan man tillsätta lite extra salt till dressingen. Peppar ger lite extra krydda.

Mjölk eller vatten — Beroende på vad du planerar att använda dressingen till kan du överväga att tillsätta lite mjölk eller vatten. Utan vätskan är dressingen tjockare, vilket gör den perfekt till dipp. Om du vill att den ska vara hällbar som en salladsdressing är en skvätt mjölk eller vatten nyckeln.

Bara några sekunders omrörning förvandlar dressingen till en krämig och läcker blandning.

Denna enkla hemgjorda dressing håller i ungefär en vecka när den förvaras i kylen.

Jag brukar göra en dubbel sats av receptet nedan, så att man har den redo till veckans sallader, som dipsås till fredagsmyset eller varför inte vardagsmellanmålet?

Ingredienser (1 skål)

  • 0,5 dl gräddfil (eller creme fraiche, eller naturlig yoghurt)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 60 g smulad ädelost
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa färskmalen peppar
  • 1-2 msk mjölk eller vatten för att tunna ut dressingen (bra för sallader, valfritt)

Instruktioner

  1. Kombinera gräddfil, majonnäs, ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
  2. Använd baksidan av en sked för att trycka ner några av ädelostsmulorna i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.
  3. För en rinnigare dressing som är perfekt för sallader, rör i en eller två matskedar mjölk eller vatten. Smaka av och justera sedan med ytterligare citronsaft, salt och peppar. Kan förvaras med plastfolie i kylen i upp till en vecka.
blue cheese dressing

Blue Cheese Dressing

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på Blue Cheese Dressing. Denna enkla hemgjorda ädelostsdressing, kallad Blue Cheese Dressing, är bättre än alla varianter som du kan köpa i butiken. Den är extra krämig och perfekt att slänga i sallad eller användas som dippsås.
Förberedelser 3 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser
  

  • 0,5 dl gräddfil (eller creme fraiche, eller naturlig yoghurt)
  • 0,5 dl majonnäs
  • 60 g smulad ädelost
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa färskmalen peppar
  • 1-2 msk mjölk eller vatten för att tunna ut dressingen (bra för sallader, valfritt)

Instruktioner

  • Kombinera gräddfil, majonnäs, ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
  • Använd baksidan av en sked för att trycka ner några av ädelostsmulorna i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.
  • För en rinnigare dressing som är perfekt för sallader, rör i en eller två matskedar mjölk eller vatten. Smaka av och justera sedan med ytterligare citronsaft, salt och peppar. Kan förvaras med plastfolie i kylen i upp till en vecka.
Keyword blue cheese dressing

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning