I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på Blue Cheese Dressing!
Denna enkla hemgjorda ädelostsdressing, kallad Blue Cheese Dressing, är bättre än alla varianter som kan köpas i butiken. Den blir extra krämig och perfekt till en sallad eller att användas som dippsås!
Denna Blue Cheese Dressing är otroligt enkel att göra och man har förmodligen redan de flesta ingredienserna som du behöver för att göra den i hemmet.
För den bästa dressingen används både gräddfil och majonnäs. Bara några sekunders omrörning förvandlar dressingen till en krämig och läcker blandning.
Denna enkla hemgjorda dressing håller i ungefär en vecka när den förvaras i kylen. Gör gärna en dubbel skål, så att man har den redo till veckans sallader, som dipsås till fredagsmyset eller varför inte vardagsmellanmålet?
Receptet – Så gör du:
Blue Cheese Dressing
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl gräddfil (eller creme fraiche, eller naturlig yoghurt)
- 0,5 dl majonnäs
- 60 g smulad ädelost
- 1 msk finhackad persilja
- 1 msk färsk citronsaft (valfritt)
- 1 nypa havssalt
- 1 nypa färskmalen peppar
- 1-2 msk mjölk eller vatten för att tunna ut dressingen (bra för sallader, valfritt)
Instruktioner
- Kombinera gräddfil, majonnäs, ädelost, persilja, citronsaft, salt och peppar i en liten skål och rör om tills det är väl blandat och krämigt.
- Använd baksidan av en sked för att trycka ner några av ädelostsmulorna i såsen för ännu mer smak. Dressingen blir tjock vilket gör den perfekt för dipp.
- För en rinnigare dressing som är perfekt för sallader, rör i en eller två matskedar mjölk eller vatten. Smaka av och justera sedan med ytterligare citronsaft, salt och peppar. Kan förvaras med plastfolie i kylen i upp till en vecka.