I denna artikel ger jag mitt bästa recept på blodpudding i ugn. Blodpudding är en klassiker som många älskar, och i ugnen blir det riktigt gott!
Jag gillar också att laga blodpudding titt som tätt, och då gör jag det inte i stekpannan, utan i ugnen. Jag gör ugnsbakad blodpudding eftersom jag tycker det är enklare och blir bättre smak.
Blodpudding är riktigt gott med lingonsylt, bacon, potatis och rivna morötter. Det är så klassiskt och gott.
Det är praktiskt att göra blodpuddingen i ugn. Det blir i stort sett bara att lägga in i ugnen.
Jag gillar också att blodpuddingen i ugnen inte får stekytan man får i stekpannan. Konsistensen från när man lagar blodpuddingen i ugnen tycker jag gifter sig lite finare tillsammans med lingonsylten och gärna lite krispiga potatisbullar.
Receptet – Så gör du:
Blodpudding i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 st valfri mängd blodpudding
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär blodpuddingen i centimetertjocka skivor.
- Lägg på ett bakplåtspapper på din plåt, eller i din ugnsform. Alternativt kan du smöra in en ugnsform.
- Låt bakas i ugnen i 10 minuter, innan du vänder blodpuddingskivorna och bakar i 10 minuter till.
- Klart! Servera gärna med krispig potatis (potatisbullar), lingonsylt, rivna morötter, och stekt bacon.
Lätt att göra.