Blåbärskräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blåbärskräm.

Detta lyxiga men enkla recept på blåbärskräm kan göras på antingen färska eller frysta blåbär. Den enda skillnaden är att frysta blåbär inte behöver sköljas.

Ett härligt tips är att frysa in årets plockade bär så man kan göra blåbärskräm på egna blåbär året runt!
Ett härligt tips är att frysa in årets plockade bär så man kan göra blåbärskräm på egna blåbär året runt!

Finns det något godare än blåbärskräm tillsammans med iskall mjölk? Detta recept är tidlöst och smakar alltid lika gott. Blåbärskräm är en klassiker som jag alltid uppskattar väldigt mycket.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 l blåbär (färska eller frysta)
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Instruktioner

  1. Rensa och skölj blåbären.
  2. Tillsätt blåbären och sockret och tillsätt sedan vattnet. Koka upp och låt koka tills blåbären blir mjuka utan att falla sönder för mycket, ca 3 minuter. Ta bort från värmen.
  3. Rör ut potatismjölet i några matskedar vatten och rör försiktigt ner redningen i blåbärskrämen i kastrullen. Låt på nytt koka upp. Ta bort från värmen precis när de första bubblorna visar sig.
  4. Häll krämen i en skål och strö på lite socker. Låt kallna och ställ in i kylen.
  5. Serveras med fördel tillsammans med iskall mjölk.
Blåbärskräm

Blåbärskräm

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blåbärskräm. Detta lyxiga men enkla recept på blåbärskräm kan göras på antingen färska eller frysta blåbär. Den enda skillnaden är att frysta blåbär inte behöver sköljas.
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 l blåbär (färska eller frysta)
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Instruktioner

  • Rensa och skölj blåbären.
  • Tillsätt blåbären och sockret och tillsätt sedan vattnet. Koka upp och låt koka tills blåbären blir mjuka utan att falla sönder för mycket, ca 3 minuter. Ta bort från värmen.
  • Rör ut potatismjölet i några matskedar vatten och rör försiktigt ner redningen i blåbärskrämen i kastrullen. Låt på nytt koka upp. Ta bort från värmen precis när de första bubblorna visar sig.
  • Häll krämen i en skål och strö på lite socker. Låt kallna och ställ in i kylen.
  • Serveras med fördel tillsammans med iskall mjölk.
Keyword Blåbärskräm

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning