I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på blåbärskräm!
Detta recept på blåbärskräm är så snabbt, enkelt, och ljuvligt gott! Det kan göras på antingen färska eller frysta blåbär. Den enda skillnaden är att frysta blåbär inte behöver sköljas. Smakar alltid himmelskt, och perfekt tillsammans med lite mjölk!
Jag är så otroligt förtjust i detta recept på blåbärskräm! Blåbärskräm är en klassiker som jag alltid uppskattar väldigt mycket, och det gör också i princip alla som får smaka på den.
Finns det något godare än blåbärskräm tillsammans med iskall mjölk? Detta recept är tidlöst och smakar alltid lika bra. Testa gärna så hoppas jag att ni ska gilla det lika mycket som jag gör!
Receptet – Så gör du:
Blåbärskräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 l blåbär (färska eller frysta)
- 7,5 dl vatten
- 1,5 dl socker
- 2 msk potatismjöl
Instruktioner
- Rensa och skölj blåbären.
- Tillsätt blåbären och sockret och tillsätt sedan vattnet. Koka upp och låt koka tills blåbären blir mjuka utan att falla sönder för mycket, ca 3 minuter. Ta bort från värmen.
- Rör ut potatismjölet i några matskedar vatten och rör försiktigt ner redningen i blåbärskrämen i kastrullen. Låt på nytt koka upp. Ta bort från värmen precis när de första bubblorna visar sig.
- Häll krämen i en skål och strö på lite socker. Låt kallna och ställ in i kylen.
- Serveras med fördel tillsammans med iskall mjölk.