Biskvier med mandelmassa – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på biskvier med mandelmassa!

Här är klassiska biskvier med mandelmassa som också går riktigt bra att frysa in.

Dessa ljuvliga biskvier med mandelmassa är det många som gillar, och de är en av mina favoriter till fikat. De håller i kylen i uppemot 1 vecka.

Kort sagt älskar jag dessa biskvier med mandelmassa och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna att göra receptet nedan!

Biskvier med mandelmassa

Receptet – Så gör du:

Biskvier med mandelmassa

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är klassiska biskvier med mandelmassa som också går riktigt bra att frysa in.
Förberedelser 25 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 15 biskvier

Ingredienser
 

Botten

  • 150 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • 0,5 dl strösocker

Smörkräm

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 2 st äggvitor
  • 1,75 dl florsocker
  • 2 tsk kakao

Choklad

  • 200 g blockchoklad

Instruktioner

Bottnar

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa äggvitorna till botten i en bunke till ett skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och vispa på nytt. Tillsätt mandelmassan jämnt och blanda till en jämn och enhetlig blandning.
  • Spritsa, eller klicka ut med sked på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda på 180°C i mitten av ugnen i mellan 15 till 20 minuter, tills de fått fin färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Var sedan försiktig när du tar loss från pappret.

Smörkräm

  • Vispa det rumstempererade smöret pösigt i en ren skål, gärna med elvisp.
  • Över ett varmt vattenbad, vispa florsocker med äggvita, tills det påminner om maräng. Tillsätt smöret och lite kakao, eller annan valfri smak, och rör om.
  • Bred på smörkrämen på de avsvalnade biskvierna, och kyl sedan i kylen.

Choklad

  • När biskvierna med smörkräm svalnat, smält då chokladen i skål i ett mikrovågsugn eller i ett vattenbad och doppa ner biskvierna. Låt sedan kylas i kylen en stund innan servering.
  • Njut av dina biskvier med mandelmassa!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Biskvier med mandelmassa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar