I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på biskvier med mandelmassa!
Här är klassiska biskvier med mandelmassa som också går riktigt bra att frysa in.
Dessa ljuvliga biskvier med mandelmassa är det många som gillar, och de är en av mina favoriter till fikat. De håller i kylen i uppemot 1 vecka.
Kort sagt älskar jag dessa biskvier med mandelmassa och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna att göra receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Biskvier med mandelmassa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Botten
- 150 g mandelmassa
- 1 st äggvita
- 0,5 dl strösocker
Smörkräm
- 125 g smör, rumstempererat
- 2 st äggvitor
- 1,75 dl florsocker
- 2 tsk kakao
Choklad
- 200 g blockchoklad
Instruktioner
Bottnar
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vispa äggvitorna till botten i en bunke till ett skum, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och vispa på nytt. Tillsätt mandelmassan jämnt och blanda till en jämn och enhetlig blandning.
- Spritsa, eller klicka ut med sked på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda på 180°C i mitten av ugnen i mellan 15 till 20 minuter, tills de fått fin färg.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna lite. Var sedan försiktig när du tar loss från pappret.
Smörkräm
- Vispa det rumstempererade smöret pösigt i en ren skål, gärna med elvisp.
- Över ett varmt vattenbad, vispa florsocker med äggvita, tills det påminner om maräng. Tillsätt smöret och lite kakao, eller annan valfri smak, och rör om.
- Bred på smörkrämen på de avsvalnade biskvierna, och kyl sedan i kylen.
Choklad
- När biskvierna med smörkräm svalnat, smält då chokladen i skål i ett mikrovågsugn eller i ett vattenbad och doppa ner biskvierna. Låt sedan kylas i kylen en stund innan servering.
- Njut av dina biskvier med mandelmassa!