Bananmuffins utan socker – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bananmuffins utan socker!

Dessa hälsosamma bananmuffins utan socker har inget tillsatt socker. Deras sötma kommer från den mosade bananen. Fluffiga och saftiga, och så lätta att göra. Dessa bananmuffins är fantastiska när som helst på dygnet.

Jag gillar dessa bananmuffins utan socker som frukost eller mellanmål, eller som ett nyttigare fika.

Använd en väl mogen banan då mogna bananer är bäst i konsistensen och dessutom är bra naturligt söta. Mosa med en gaffel och lägg till de andra ingredienserna så får du de bästa muffinsen någonsin.

Kort sagt så älskar jag detta recept på bananmuffins utan socker och tycker det är riktigt värt att göra! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 st bananmuffins utan socker)

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 mogen banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk naturlig eller grekisk yoghurt
  • 1 ägg
  • 30 g smör
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  3. Sikta mjölet och bakpulvret i en stor skål eller bunke.
  4. I en skål, vispa ägget tills det blir skum, tillsätt sedan yoghurten och blanda ihop tills du får en slät smet.
  5. Tillsätt det smälta och kylda smöret till äggblandningen, mosa sedan bananen med en gaffel och tillsätt det också. Rör om.
  6. Tillsätt vaniljextraktet till äggblandningen och rör ned det hela i mjölblandningen. Använd en spatel för att försiktigt blanda ihop ingredienserna, se till att du inte blandar för mycket, ingredienserna ska precis blandas.
  7. Smörj en muffinsform med smör eller förbered muffinspapper på en bakplåt. Fördela sedan smeten så du får 6 st muffins.
  8. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i cirka 30 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  9. Njut av dina bananmuffins utan socker!
Bananmuffins utan socker

Bananmuffins utan socker

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bananmuffins utan socker! Dessa hälsosamma bananmuffins utan socker har inget tillsatt socker. Deras sötma kommer från den mosade bananen. Fluffiga och saftiga, och så lätta att göra. Dessa bananmuffins är fantastiska när som helst på dygnet.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 6 muffins

Ingredienser
  

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 st mogen banan
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk naturlig eller grekisk yoghurt
  • 1 st ägg
  • 30 g smör
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Smält smöret och låt svalna.
  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Sikta mjölet och bakpulvret i en stor skål eller bunke.
  • I en skål, vispa ägget tills det blir skum, tillsätt sedan yoghurten och blanda ihop tills du får en slät smet.
  • Tillsätt det smälta och kylda smöret till äggblandningen, mosa sedan bananen med en gaffel och tillsätt det också. Rör om.
  • Tillsätt vaniljextraktet till äggblandningen och rör ned det hela i mjölblandningen. Använd en spatel för att försiktigt blanda ihop ingredienserna, se till att du inte blandar för mycket, ingredienserna ska precis blandas.
  • Smörj en muffinsform med smör eller förbered muffinspapper på en bakplåt. Fördela sedan smeten så du får 6 st muffins.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i cirka 30 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  • Njut av dina bananmuffins utan socker!
Keyword Bananmuffins utan socker

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning