Banankaka utan ägg – Recept

4.6/5 baserat på 29 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka utan ägg!

Här är en ljuvlig banankaka utan ägg som är riktigt enkel att göra och riktigt saftig och god. Inga komplicerade ingredienser och inga ägg!

Detta är ett riktigt enkelt recept som ger en riktigt god banankaka utan ägg som alla uppskattar. Perfekt om man vill ha något enkelt och gott, med en aning sötma.

Receptet är äggfritt, snabbt, smakrikt och hälsosammare än de flesta traditionella kakor, samt uppfriskande lätt, mjukt och otroligt saftigt.

Jag älskar att ha ett banankaka till fikat men även till mellanmålet eller frukosten. Det är en riktig favorit som alltid går hem.

Kort sagt älskar jag detta recept på banankaka utan ägg och rekommenderar det verkligen. Så värt och så snabbt att göra!

Banankaka utan ägg

Receptet – Så gör du:

Banankaka utan ägg

4.6/5 baserat på 29 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en ljuvlig banankaka utan ägg som är riktigt enkel att göra och riktigt saftig och god. Inga komplicerade ingredienser och inga ägg!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 1 bankaka

Ingredienser
 

  • 50 g margarin
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 st mogen banan
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel

Instruktioner

  • Smält smöret i antingen en kastrull på spisen, eller i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen och blanda genast i mjölken. Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Mosa din banan i en skål med en gaffel. Genom att röra om, blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda sedan ned smöret och bananen och rör till en enhetlig smet. Tänk på att vi bara vill blanda alldeles lagom för att inte göra kakan seg i konsistensen.
  • Smöra och bröa en mindre form och grädda din banankaka på 180 grader Celsius i ungefär 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen, stjälp ut på ett galler eller plan yta och låt banankakan kallna helt innan uppskärning.
  • Njut av din banankaka utan ägg!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Banankaka utan ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar