Bamsebiff – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bamsebiff!

Bamsebiff är en härlig måltid som är enkel att göra och som serveras med en härlig gräddsås, och gärna kokt potatis eller ris. Gör ljuvligt god bamsebiff med detta recept, snabbt och enkelt.

Bamsebiff är så enkelt. Forma till en enda stor biff direkt i pannan, låt steka några minuter, och dela upp i fyra. Namnet bamsebiff kommer troligen just från den stora ”bamsestora” biffen som man formar direkt i pannan.

Jag gillar att servera denna riktigt goda bamsebiff med kokt potatis, och såklart den goda brunsåsen man enkelt gör direkt i pannan.

Några andra goda tillbehör är saltgurka, haricots verts, och ris istället för potatis.

Kort sagt så älskar jag detta recept på bamsebiff och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på bamsebiff enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner bamsebiff)

  • 550 g blandfärs
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk soja
  • 1/2 msk kalvfond (valfritt)

Instruktioner

  1. Blanda blandfärsen med salt, peppar och 1 dl av grädden i en bunke eller stor skål. Smält smöret i en stor stekpanna.
  2. Platta ut färsen direkt i pannan till en enda stor biff. Stek biffen på ena sidan i cirka 4 minuter. Dela nu färsen i 4 delar (se bild) och vänd dem. Stek i 4 minuter till.
  3. Tillsätt resten av grädden såväl som sojan och eventuellt kalvfonden runtomkring biffarna.
  4. Låt grädden puttra i 5 minuter tillsammans med biffarna.
  5. Färdigt! Servera med valfria tillbehör, gärna kokt potatis och ärtor.
Bamsebiff

Bamsebiff

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bamsebiff! Bamsebiff är en härlig måltid som är enkel att göra och som serveras med en härlig gräddsås, och gärna kokt potatis eller ris. Gör ljuvligt god bamsebiff med detta recept, snabbt och enkelt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 550 g blandfärs
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk soja
  • ½ msk kalvfond (valfritt)

Instruktioner

  • Blanda blandfärsen med salt, peppar och 1 dl av grädden i en bunke eller stor skål. Smält smöret i en stor stekpanna.
  • Platta ut färsen direkt i pannan till en enda stor biff. Stek biffen på ena sidan i cirka 4 minuter. Dela nu färsen i 4 delar (se bild) och vänd dem. Stek i 4 minuter till.
  • Tillsätt resten av grädden såväl som sojan och eventuellt kalvfonden runtomkring biffarna.
  • Låt grädden puttra i 5 minuter tillsammans med biffarna.
  • Färdigt! Servera med valfria tillbehör, gärna kokt potatis och ärtor.
Keyword Bamsebiff

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning