I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bamsebiff!
Bamsebiff är en härlig måltid som är enkel att göra och som serveras med en härlig gräddsås, och gärna kokt potatis eller ris. Den görs ljuvligt god med detta recept, snabbt och enkelt.
Bamsebiff är så enkelt. Forma till en enda stor biff direkt i pannan, låt steka några minuter, och dela upp i fyra. Namnet bamsebiff kommer troligen just från den stora “bamsestora” biffen som man formar direkt i pannan.
Jag gillar att servera denna riktigt goda bamsebiff med kokt potatis, och såklart den goda brunsåsen man enkelt gör direkt i pannan.
Några andra goda tillbehör till dessa biffar är saltgurka, haricots verts, och ris, om man vill ha en variant till potatis!
Receptet – Så gör du:
Bamsebiff
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 550 g blandfärs
- 4 dl grädde
- salt
- peppar
- 1 msk soja
- ½ msk kalvfond (valfritt)
Instruktioner
- Blanda blandfärsen med salt, peppar och 1 dl av grädden i en bunke eller stor skål. Smält smöret i en stor stekpanna.
- Platta ut färsen direkt i pannan till en enda stor biff. Stek biffen på ena sidan i cirka 4 minuter. Dela nu färsen i 4 delar (se bild) och vänd dem. Stek i 4 minuter till.
- Tillsätt resten av grädden såväl som sojan och eventuellt kalvfonden runtomkring biffarna.
- Låt grädden puttra i 5 minuter tillsammans med biffarna.
- Färdigt! Servera med valfria tillbehör, gärna kokt potatis och ärtor.