Balsamicosås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på balsamicosås!

Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!

Servera denna ljuvliga balsamicosås med tillsammans ugnsrostad potatis eller andra ugnsrostade rotsaker. Denna balsamicosås ger ett lyxigt intryck och jag älskar att den är så enkel och god.

Kort sagt så älskar jag detta recept på balsamicosås och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på balsamicosås enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (balsamicosås till 4 personer)

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 4 msk köttfond
  • 4 msk osaltat smör
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  1. Valfritt: stek gärna först eventuellt kött för att sedan göra såsen i samma panna efteråt för extra smak.
  2. Smält 3 msk av smöret i en panna och fräs schalottenlök och vitlök i pannan tills det börjar dofta och löken blivit genomskinlig. Tillsätt balsamicovinäger och fond och rör om.
  3. Låt såsen puttra en minut eller två tills den tjocknar. Tillsätt den sista matskeden smör. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  4. Färdigt! Ringla din balsamicosås över kött eller grönsaker och servera!
  5. Njut!
Balsamicosås

Balsamicosås

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på balsamicosås! Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 4 msk köttfond
  • 4 msk osaltat smör
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Valfritt: stek gärna först eventuellt kött för att sedan göra såsen i samma panna efteråt för extra smak.
  • Smält 3 msk av smöret i en panna och fräs schalottenlök och vitlök i pannan tills det börjar dofta och löken blivit genomskinlig. Tillsätt balsamicovinäger och fond och rör om.
  • Låt såsen puttra en minut eller två tills den tjocknar. Tillsätt den sista matskeden smör. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  • Färdigt! Ringla din balsamicosås över kött eller grönsaker och servera!
  • Njut!
Keyword Balsamicosås

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning