I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på balsamicosås!
Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!
Förutom kött och kyckling, servera gärna denna ljuvliga sås över ugnsrostad potatis eller andra ugnsrostade rotsaker, såsom morötter.
Balsamicosås passar bra till till exempel grönsaker, sallader, såser, marinader, dressinger och dips. Du kan också använda balsamicosås som en krydda i olika maträtter, till exempel i grytor, kötträtter, fiskrätter, risrätter och soppor. Balsamicosås är också bra att använda som en marinad för kött eller fisk, eller som en dressing för grönsaker eller sallader. På så sätt kan du ge din mat en extra smakboost, och njuta av en riktigt god och smakrik måltid.
Den förvaras i kylen i en lufttät behållare såsom en burk med lock. Där håller den i några dagar. Det är en lyxig sås som verkligen förhöjer en rätt och som imponerar på gäster.
Denna sås gör förhöjer helt enkelt smaken på kött, fågel, och ugnsrostade rotfrukter, och jag älskar att den är så enkel och god! Testa gärna själv! Här precis nedanför kommer receptet!
Receptet – Så gör du:
Balsamicosås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 4 msk balsamicovinäger
- 4 msk köttfond
- 4 msk osaltat smör
- salt och peppar efter smak
Instruktioner
- Valfritt: stek gärna först eventuellt kött för att sedan göra såsen i samma panna efteråt för extra smak.
- Smält 3 msk av smöret i en panna och fräs schalottenlök och vitlök i pannan tills det börjar dofta och löken blivit genomskinlig. Tillsätt balsamicovinäger och fond och rör om.
- Låt såsen puttra en minut eller två tills den tjocknar. Tillsätt den sista matskeden smör. Tillsätt salt och peppar efter smak.
- Färdigt! Ringla din balsamicosås över kött eller grönsaker och servera!
- Njut!