I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på asiatisk dippsås!
En perfekt asiatisk dippsås till dumplings och olika typer av kött. Snabb, enkel och riktigt god!
En god dippsås som denna kan verkligen höja en maträtt ännu en nivå! Denna sås passar perfekt till exempelvis köttfyllda eller vegetariska dumplings, och knyten med exempelvis räkor, grönsaker eller ägg.
Kort sagt älskar jag denna asiatiska dippsås och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna!
Ingredienser (1 liten skål asiatisk dippsås)
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk risvinäger
- 3 msk sojasås
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk chiliolja (eller 1 tsk rapsolja och lite chilipulver)
- 1 salladslök, fint hackad (frivilligt)
Instruktioner
- Kombinera ingredienserna i en skål och rör om tills det är välblandat. Toppa eventuellt med lite salladslök.
- Servera som tillbehör till dina favoriter!

Asiatisk dippsås
Ingredienser
- 2 tsk vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk risvinäger
- 3 msk sojasås
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk chiliolja (eller 1 tsk rapsolja och lite chilipulver)
- 1 st salladslök, fint hackad (frivilligt)
Instruktioner
- Kombinera ingredienserna i en skål och rör om tills det är välblandat. Toppa eventuellt med lite salladslök.
- Servera som tillbehör till dina favoriter!