I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på asiatisk dippsås!
En perfekt asiatisk dippsås till dumplings och olika typer av kött. Snabb, enkel och riktigt god!
En god dippsås som denna kan verkligen höja en maträtt ännu en nivå! Denna sås passar perfekt som en klassisk sås till kyckling och ris, eller köttfyllda eller vegetariska dumplings, och knyten med exempelvis räkor, grönsaker eller ägg.
Jag skulle säga att väldigt många rätter kan kryddas till och ge den där smaken av det östasiatiska genom att man tillåts toppa i denna dippsås.
Förvara den i kylen övertäckt eller lufttätt efter tillagning, där den håller sig god i några dagar efter tillagning.
Den är väldigt enkel att göra och kräver inte alltför många ingredienser, varav de flesta ofta hittas i skafferiet. Jag tycker denna dippsåsen är riktigt god och härligt är riktigt värd att göra. Testa gärna, så önskar jag smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Asiatisk dippsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 tsk vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk risvinäger
- 3 msk sojasås
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk chiliolja (eller 1 tsk rapsolja och lite chilipulver)
- 1 st salladslök, fint hackad (frivilligt)
Instruktioner
- Kombinera ingredienserna i en skål och rör om tills det är välblandat. Toppa eventuellt med lite salladslök.
- Servera som tillbehör till dina favoriter!