Aroniasaft – Recept

Aroniasaft är en läcker och hälsosam saft, och i denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste recept på aroniasaft.

Aroniasaft

Aroniabär är ett sånt där bär som folk benämner som superfood. Jag tycker också de är väldigt goda bär, och skrev nyligen en artikel om hur jag torkar aroniabär.

Utan att jag kan gå i god för alla fördelar, så lyfter olika källor bland annat dessa fördelar med aroniabär:

  1. Minskar risken för cancer
  2. Ökar hjärthälsan
  3. Bekämpar diabetes
  4. Rik på antioxidanter
  5. Bra för organhälsan
  6. Motverkar högt blodtryck
  7. Ökar immunförsvaret
  8. Hög i näringsämnen
Aroniasaft

Ett av mina favoritsätt att äta aroniabär är att göra saft på dem. Jag har experimenterat lite, och kommit fram till ett recept jag är nöjd med och som jag vill dela med mig av till er.

Bären är ju lite uttorkande i munnen så jag har valt att ta med lite socker i aroniasaften. Jag har också testat med lite druvjuice istället för sockret, men här råder jag er att smaka av under tillagningen så ni får en bra smak.

Druvjuice kan ju variera i sockerhalt och smak, så att säga.

Aroniasaft

Så här gör du aroniasaft enligt mitt recept!

Ingredienser

  • 1 kg aroniabär
  • 400 g socker (testa att byta ut sockret och vattnet mot druvjuice efter smak)
  • 1 stor citron
  • 250 ml vatten

Instruktioner

  1. Frys aroniabären i 2-3 dagar.
  2. Efter tiden i frysen, krossa aroniabären med en mixer. Lägg sedan aroniabären i en kastrull.
  3. Pressa citron och tillsätt citronsaft, vatten och socker till aroniabären.
  4. Koka på låg värme ca 30 minuter.
  5. Häll av saften och häll upp i flaskor när den svalnat en aning.
aroniasaft

Aroniasaft

Aroniasaft är en läcker och hälsosam saft som många skulle benämna som superfood, och i denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste recept på aroniasaft.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 1 flaska

Utrustning

  • kastrull

Ingredienser
  

  • 1 kg aroniabär
  • 400 g socker
  • 1 stor citron
  • 250 ml vatten

Instruktioner

  • Frys aroniabären i 2-3 dagar.
  • Efter tiden i frysen, krossa aroniabären med en mixer. Lägg sedan aroniabären i en kastrull.
  • Pressa citron och tillsätt citronsaft, vatten och socker till aroniabären.
  • Sjud på låg värme ca 30 minuter.
  • Häll av saften och häll upp i flaskor när den svalnat en aning.
Keyword aroniasaft

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning