Aroniasaft är en läcker och hälsosam saft, och i denna artikel ger jag mitt bästa och enklaste recept på aroniasaft.
Aroniabär är ett sånt där bär som folk benämner som superfood. Jag tycker också de är väldigt goda bär, och skrev nyligen en artikel om hur jag torkar aroniabär.
Utan att jag kan gå i god för alla fördelar, så lyfter olika källor bland annat dessa fördelar med aroniabär:
- Minskar risken för cancer
- Ökar hjärthälsan
- Bekämpar diabetes
- Rik på antioxidanter
- Bra för organhälsan
- Motverkar högt blodtryck
- Ökar immunförsvaret
- Hög i näringsämnen
Ett av mina favoritsätt att äta aroniabär är att göra saft på dem. Jag har experimenterat lite, och kommit fram till ett recept jag är nöjd med och som jag vill dela med mig av till er.
Bären är ju lite uttorkande i munnen så jag har valt att ta med lite socker i aroniasaften. Jag har också testat med lite druvjuice istället för sockret, men här råder jag er att smaka av under tillagningen så ni får en bra smak.
Druvjuice kan ju variera i sockerhalt och smak, så att säga.
Så här gör du aroniasaft enligt mitt recept!
Receptet – Så gör du:
Aroniasaft
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 kg aroniabär
- 400 g socker
- 1 stor citron
- 250 ml vatten
Instruktioner
- Frys aroniabären i 2-3 dagar.
- Efter tiden i frysen, krossa aroniabären med en mixer. Lägg sedan aroniabären i en kastrull.
- Pressa citron och tillsätt citronsaft, vatten och socker till aroniabären.
- Sjud på låg värme ca 30 minuter.
- Häll av saften och häll upp i flaskor när den svalnat en aning.
Smakade fantastiskt bra o lätt
o göra.
Tack för ditt fantastiska saftrecept.
Den smakar gudomligt gott.
Jag har massor med Aronia i min trädgård så jag blev så glad för att hitta receptet. Jag tog också till vara på det som blir kvar när saften runnit av och gjorde “eftersylt”.