Äppelsaft i saftmaja – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelsaft i saftmaja!

Ta enkelt tillvara på goda äpplen genom att göra en härlig äppelsaft i saftmaja. Denna äppelsaft i saftmaja är både svalkande, smakrik, och helt naturlig!

Det är riktigt enkelt att göra äppelsaft i saftmaja, och man kan i princip använda vilken typ av goda äpplen som helst.

För att få den att hålla till längre fram i tiden, går det att hälla upp den i PET-flaska som sedan går in i frysen. På så sätt slipper man konserveringsmedel. Det är ett hett tips!

Kort sagt så älskar jag detta recept på äppelsaft i saftmaja och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 sats äppelsaft i saftmaja)

  • äpplen
  • strösocker
  • vatten

Instruktioner

  1. Skölj rent äpplena och avlägsna bruna, mörka bitar och skador.
  2. Hacka äpplena i fjärdedelar. Skal och kärnhus kan vara kvar.
  3. Fyll silkorgen i övre delen av saftmajan med äppelbitarna. Vi vill fylla hela korgen med äpplen. Fyll även på med vatten i botten av saftmajan.
  4. Nu låter vi detta stå och koka i cirka 1,5 timme, håll lite koll sista halvtimmen. Ångan från vattnet i botten få äpplena att släppa sin saft, som kommer droppa ned.
  5. Slanga ut saften och mät upp hur mycket saft det blev. Detta varierar ju lite. Häll över saften till en gryta eller stor kastrull. Sedan brukar jag tillsätta 3 dl strösocker per liter saft. Här kan man ju smaka av om äpplena man använt är väldigt söta.
  6. Häll ned sockret i saften och rör om. Låt koka upp på spisen så att sockret löser upp sig i saften.
  7. Häll upp i rena flaskor (plastflaskor för den saft som ska förvaras i frysen).
  8. Njut av din äppelsaft gjord med saftmaja!
Äppelsaft i saftmaja

Äppelsaft i saftmaja

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelsaft i saftmaja! Ta enkelt tillvara på goda äpplen genom att göra en härlig äppelsaft i saftmaja. Denna äppelsaft i saftmaja är både svalkande, smakrik, och helt naturlig!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 1 t 30 minuter
Total tid 1 t 45 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • äpplen
  • strösocker
  • vatten

Instruktioner

  • Skölj rent äpplena och avlägsna bruna, mörka bitar och skador.
  • Hacka äpplena i fjärdedelar. Skal och kärnhus kan vara kvar.
  • Fyll silkorgen i övre delen av saftmajan med äppelbitarna. Vi vill fylla hela korgen med äpplen. Fyll även på med vatten i botten av saftmajan.
  • Nu låter vi detta stå och koka i cirka 1,5 timme, håll lite koll sista halvtimmen. Ångan från vattnet i botten få äpplena att släppa sin saft, som kommer droppa ned.
  • Slanga ut saften och mät upp hur mycket saft det blev. Detta varierar ju lite. Häll över saften till en gryta eller stor kastrull. Sedan brukar jag tillsätta 3 dl strösocker per liter saft. Här kan man ju smaka av om äpplena man använt är väldigt söta.
  • Häll ned sockret i saften och rör om. Låt koka upp på spisen så att sockret löser upp sig i saften.
  • Häll upp i rena flaskor (plastflaskor för den saft som ska förvaras i frysen).
  • Njut av din äppelsaft gjord med saftmaja!
Keyword Äppelsaft i saftmaja

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning