I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelsaft i saftmaja!
Ta enkelt tillvara på goda äpplen genom att göra en härlig äppelsaft i saftmaja. Denna äppelsaft i saftmaja är både svalkande, smakrik, och helt naturlig!
Det är riktigt enkelt att göra äppelsaft i saftmaja, och man kan i princip använda vilken typ av goda äpplen som helst.
För att få den att hålla till längre fram i tiden, går det att hälla upp den i PET-flaska som sedan går in i frysen. På så sätt slipper man konserveringsmedel. Det är ett hett tips!
Kort sagt så älskar jag detta recept på äppelsaft i saftmaja och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Äppelsaft i saftmaja
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- Valfri mängd äpplen för att fylla silkorgen på din saftmaja
- Vatten till att fylla botten på saftmajan
- Strösocker 3 dl per liter avrunnen saft
Instruktioner
- Skölj rent äpplena och avlägsna bruna, mörka bitar och skador.
- Hacka äpplena i fjärdedelar. Skal och kärnhus kan vara kvar.
- Fyll silkorgen i övre delen av saftmajan med äppelbitarna. Vi vill fylla hela korgen med äpplen. Fyll även på med vatten i botten av saftmajan.
- Nu låter vi detta stå och koka i cirka 1,5 timme, håll lite koll sista halvtimmen. Ångan från vattnet i botten få äpplena att släppa sin saft, som kommer droppa ned.
- Slanga ut saften och mät upp hur mycket saft det blev. Detta varierar ju lite. Häll över saften till en gryta eller stor kastrull. Sedan brukar jag tillsätta 3 dl strösocker per liter saft. Här kan man ju smaka av om äpplena man använt är väldigt söta.
- Häll ned sockret i saften och rör om. Låt koka upp på spisen så att sockret löser upp sig i saften.
- Häll upp i rena flaskor (plastflaskor för den saft som ska förvaras i frysen).
- Njut av din äppelsaft gjord med saftmaja!
Så lätt att få till god saft .. kommer göras flera gånger och även testa med andra bär / frukter.
Enkelt och bra recept
Enkelt o fantastiskt gott