I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelpaj utan smör!
Här är en riktigt god äppelpaj utan smör som är snabb, enkel, och ljuvlig i smaken!
Jag älskar denna äppelpaj med lite vaniljglass eller vaniljsås. Det är en oslagbar paj till fikat, alla dagar i veckan!
Istället för smör så använder jag rapsolja, som är en neutral olja som passar alldeles perfekt i denna äppelpaj.
Kort sagt älskar jag denna äppelpaj utan smör och tycker den är riktigt värd att göra. Härlig i smaken, precis som en äppelpaj ska vara!
Ingredienser
Smulning
- 2,25 dl vetemjöl
- 1 dl rapsolja
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 liten nypa salt
Fyllning
- 4 syrliga äpplen
- 2 tsk potatismjöl
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 210 grader Celsius.
- Skär och skala äpplena, och blanda fyllningens ingredienser i en ugnsform.
- I en separat skål, blanda smulningens ingredienser.
- Toppa fyllningen med smulningen och grädda i mitten av ugnen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
- Njut av din äppelpaj utan smör! Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

Äppelpaj utan smör
Ingredienser
Smulning
- 2,25 dl vetemjöl
- 1 dl rapsolja
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 st liten nypa salt
Fyllning
- 4 st syrliga äpplen
- 2 tsk potatismjöl
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 210 grader Celsius.
- Skär och skala äpplena, och blanda fyllningens ingredienser i en ugnsform.
- I en separat skål, blanda smulningens ingredienser.
- Toppa fyllningen med smulningen och grädda i mitten av ugnen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
- Njut av din äppelpaj utan smör! Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.