Äppelpaj utan havregryn – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelpaj utan havregryn!

Detta är en enkel äppelpaj utan havregryn, perfekt om man inte kan eller vill använda havregryn till äppelpajen. Ljuvlig, syrlig, värmande, och enkel, med god smak av äpple, socker och kanel!

Denna äppelpaj går ifrån smuldegen en aning och använder istället ett täcke havregrynsfri deg som vi enkelt slänger ihop. Det blir en äppelpaj som blir ljuvligt god tillsammans med exempelvis vaniljsås eller vaniljglass.

Kort sagt så älskar denna äppelpaj utan havregryn och rekommenderar den starkt! Riktigt värd att göra!

Ingredienser

  • 4 äpplen (syrliga och fasta)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Pajdegen

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen 225 grader Celsius.
  2. Skala och skiva äpplena, alternativt skär dem i små bitar.
  3. Lägg över äpplena till en pajform. Strö över strösocker och kanel ovanpå, och rör sedan om så det blandas med äpplena.
  4. Blanda ihop pajdegens ingredienser i en bunke, tills degen är slät och mjuk.
  5. Tryck ut degen över äpplena i pajformen.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Degen ska vara lätt gyllenbrun när äppelpajen är klar.
  7. Njut av din äppelpaj och servera gärna med vaniljsås eller glass!
Äppelpaj utan havregryn

Äppelpaj utan havregryn

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelpaj utan havregryn! Detta är en enkel äppelpaj utan havregryn, perfekt om man inte kan eller vill använda havregryn till äppelpajen. Ljuvlig, syrlig, värmande, och enkel, med god smak av äpple, socker och kanel!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
  

  • 4 st äpplen (syrliga och fasta)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Pajdegen

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen 225 grader Celsius.
  • Skala och skiva äpplena, alternativt skär dem i små bitar.
  • Lägg över äpplena till en pajform. Strö över strösocker och kanel ovanpå, och rör sedan om så det blandas med äpplena.
  • Blanda ihop pajdegens ingredienser i en bunke, tills degen är slät och mjuk.
  • Tryck ut degen över äpplena i pajformen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Degen ska vara lätt gyllenbrun när äppelpajen är klar.
  • Njut av din äppelpaj och servera gärna med vaniljsås eller glass!
Keyword Äppelpaj utan havregryn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning