I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelpaj utan havregryn!
Detta är en enkel äppelpaj utan havregryn, perfekt om man inte kan eller vill använda havregryn till äppelpajen. Ljuvlig, syrlig, värmande, och enkel, med god smak av äpple, socker och kanel!
Denna äppelpaj går ifrån smuldegen en aning och använder istället ett täcke havregrynsfri deg som vi enkelt slänger ihop. Det blir en äppelpaj som blir ljuvligt god tillsammans med exempelvis vaniljsås eller vaniljglass.
- Se även: Smulpaj utan havregryn – Recept
Kort sagt så älskar denna äppelpaj utan havregryn och rekommenderar den starkt! Riktigt värd att göra!
Receptet - Så gör du:
Äppelpaj utan havregryn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st äpplen (syrliga och fasta)
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk kanel
Pajdegen
- 100 g smör, rumstempererat
- 1,25 dl strösocker
- 1,25 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen 225 grader Celsius.
- Skala och skiva äpplena, alternativt skär dem i små bitar.
- Lägg över äpplena till en pajform. Strö över strösocker och kanel ovanpå, och rör sedan om så det blandas med äpplena.
- Blanda ihop pajdegens ingredienser i en bunke, tills degen är slät och mjuk.
- Tryck ut degen över äpplena i pajformen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Degen ska vara lätt gyllenbrun när äppelpajen är klar.
- Njut av din äppelpaj och servera gärna med vaniljsås eller glass!
Gott😍