Äppelpaj med havregryn utan mjöl – Recept

4.7/5 baserat på 25 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelpaj med havregryn utan mjöl!

Här är ett enkelt recept på äppelpaj med havregryn, men utan mjöl! Enkelt, snabbt, och smidigt, men framförallt ljuvligt gott!

Jag letade nyligen efter ett recept på just äppelpaj med havregryn, men utan mjöl! Jag hittade inte det och fick då bli kreativ, och gjorde då detta recept. Det blev riktigt, riktigt bra och därför tänkte jag att jag delar med mig av det här idag!

En annan bra grej med just detta recept är att det går rätt snabbt att göra. Bara 15 minuter går till förberedelserna, och sedan gör ugnet sitt jobb i 15 minuter. Under tiden kan man exempelvis förbereda en vaniljsås!

Jag tycker äppelpaj alltid är gott till fikat, gärna med lite vaniljglass eller vaniljsås. Med detta recept kan du få med havregrynen, men hoppa över mjölet. Det blir lite robustare och riktigt gott!

Precis som vilken annan äppelpaj som helst förvaras eventuella rester övertäckt i kylen, där de håller sig goda och fräscha i flera dagar enligt min erfarnhet.

Kort sagt så älskar jag denna äppelpaj med havregryn utan mjöl och rekommenderar den starkt! Jag hoppas att ni ska gilla detta recept lika mycket som vi gör här hemma hos oss!

Äppelpaj med havregryn utan mjöl

Receptet – Så gör du:

Äppelpaj med havregryn utan mjöl

4.7/5 baserat på 25 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett enkelt recept på äppelpaj med havregryn, men utan mjöl! Enkelt, snabbt, och smidigt, men framförallt ljuvligt gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st stora äpplen, fasta och syrliga
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl havregryn

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 225°C.
  • Smält smör i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen.
  • Tillsätt socker, vaniljsocker, samt havregryn till smöret och rör om.
  • Skiva eller hacka dina äpplen och placera dem i din pajform.
  • Toppa med havregrynssmeten och grädda din äppelpaj i 20 minuter på 225°C.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äppelpaj med havregryn utan mjöl

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar