I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelpaj med havregryn utan mjöl!
Här är ett enkelt recept på äppelpaj med havregryn, men utan mjöl! Enkelt, snabbt, och smidigt, men framförallt ljuvligt gott!
Jag tycker äppelpaj alltid är gott till fikat, gärna med lite vaniljglass eller vaniljsås. Med detta recept kan du få med havregrynen, men hoppa över mjölet. Det blir lite robustare och riktigt gott!
Kort sagt så älskar jag denna äppelpaj med havregryn utan mjöl och rekommenderar den starkt!
Ingredienser (8 personer)
- 4 stora äpplen, fasta och syrliga
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl havregryn
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 225°C.
- Smält smör i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen.
- Tillsätt socker, vaniljsocker, samt havregryn till smöret och rör om.
- Skiva eller hacka dina äpplen och placera dem i din pajform.
- Toppa med havregrynssmeten och grädda din äppelpaj i 20 minuter på 225°C.

Äppelpaj med havregryn utan mjöl
Ingredienser
- 4 st stora äpplen, fasta och syrliga
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl havregryn
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 225°C.
- Smält smör i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen.
- Tillsätt socker, vaniljsocker, samt havregryn till smöret och rör om.
- Skiva eller hacka dina äpplen och placera dem i din pajform.
- Toppa med havregrynssmeten och grädda din äppelpaj i 20 minuter på 225°C.