Äppelkaka utan ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelkaka utan ägg!

Detta är ett enkelt, gott, och snabbt recept på äppelkaka utan ägg, som smakar ljuvligt härligt!

Den här äggfria äppelkakan gjord med bitar av söta äpplen inbäddade i en saftig, smörig kaka är himmelskt god. Som så många andra recept så är detta recept riktigt enkelt, men oj så gott!

Var noga med att välja godaste möjliga äpplen för detta recept för bästa resultat och godast möjliga äppelkaka utan ägg! Syrliga söta sorter som Granny Smith, Honey Crisp, Pink Lady, Braeburn och Jonagold är alla bra alternativ. 

Jag älskar denna äppelkaka utan ägg och tycker den är så otroligt god och enkel att göra! Kaneläppelkaka har aldrig smakat så gott.

Ingredienser (10 bitar)

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 st till 3 st söta, syrliga äpplen
  • 2 msk strösocker blandat med 1 tsk kanel
  • florsocker (frivilligt)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  2. I en skål, blanda mjöl, socker och bakpulver.
  3. Smält smöret och tillsätt till skålen växelvis tillsammans med mjölken.
  4. Häll smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter, strödd med mannagryn.
  5. Stick ner tunna äppelklyftor i ett fint mönster i smeten. Toppa med strösocker- och kanelblandningen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
  7. Ta ut ur ugnen och sikta gärna florsocker ovanpå!
  8. Njut av din äppelkaka utan ägg!
Äppelkaka utan ägg

Äppelkaka utan ägg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelkaka utan ägg! Detta är ett enkelt, gott, och snabbt recept på äppelkaka utan ägg, som smakar ljuvligt härligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 st till 3 st söta, syrliga äpplen
  • 2 msk strösocker blandat med 1 tsk kanel
  • florsocker (frivilligt)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • I en skål, blanda mjöl, socker och bakpulver.
  • Smält smöret och tillsätt till skålen växelvis tillsammans med mjölken.
  • Häll smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter, strödd med mannagryn.
  • Stick ner tunna äppelklyftor i ett fint mönster i smeten. Toppa med strösocker- och kanelblandningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och sikta gärna florsocker ovanpå!
  • Njut av din äppelkaka utan ägg! 
Keyword Äggfri äppelkaka, Äppelkaka utan ägg

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning