Äppelkaka med mandelmjöl – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelkaka med mandelmjöl!

Här är en riktigt god äppelkaka med mandelmjöl som dessutom är glutenfri. En härlig fika som alla kan njuta av.

Denna äppelkaka använder mandelmjöl som enda mjöl vilket gör den glutenfri. Riktigt god tillsammans med kaffe till fikat.

Kort sagt älskar jag denna äppelkaka med mandelmjöl och rekommenderar den starkt!

Ingredienser

  • 4 st äpplen
  • 4 dl mandelmjöl
  • 100 g mandelflarn
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 2 msk farinsocker
  • 2 st ägg
  • 150 g smör
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180°C.
  2. Skala äpplena och skär dem sedan i tunna klyftor eller skivor.
  3. Doppa äppelbitarna i en blandning av kanel och farinsocker, och lägg åt sidan.
  4. Vispa strösocker och ägg pösigt i en skål. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen, och rör sedan ner det smälta smöret ihop med strösockret och ägget.
  5. I en annan skål, blanda mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Smörj en en form, cirka 24 cm i diameter, och häll i smeten.
  7. Tryck försiktigt ner dina äppelbitar i kakan på ovansidan. Toppa med mandelflarn.
  8. Grädda din kaka i mitten av ugnen på 180°C i cirka 40 minuter.
Äppelkaka med mandelmjöl

Äppelkaka med mandelmjöl

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelkaka med mandelmjöl! Här är en riktigt god äppelkaka med mandelmjöl som dessutom är glutenfri. En härlig fika som alla kan njuta av.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
  

  • 4 st äpplen
  • 4 dl mandelmjöl
  • 100 g mandelflarn
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 2 msk farinsocker
  • 2 st ägg
  • 150 g smör
  • 2 st bakpulver

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Skala äpplena och skär dem sedan i tunna klyftor eller skivor.
  • Doppa äppelbitarna i en blandning av kanel och farinsocker, och lägg åt sidan.
  • Vispa strösocker och ägg pösigt i en skål. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen, och rör sedan ner det smälta smöret ihop med strösockret och ägget.
  • I en annan skål, blanda mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  • Smörj en en form, cirka 24 cm i diameter, och häll i smeten.
  • Tryck försiktigt ner dina äppelbitar i kakan på ovansidan. Toppa med mandelflarn.
  • Grädda din kaka i mitten av ugnen på 180°C i cirka 40 minuter.
Keyword Äppelkaka med mandelmjöl

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning