I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelkaka med mandelmjöl!
Här är en riktigt god äppelkaka med mandelmjöl som dessutom är glutenfri. En härlig fika som alla kan njuta av.
Denna äppelkaka använder mandelmjöl som enda mjöl vilket gör den glutenfri. Riktigt god tillsammans med kaffe till fikat.
Kort sagt älskar jag denna äppelkaka med mandelmjöl och rekommenderar den starkt!
Receptet – Så gör du:
Äppelkaka med mandelmjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st äpplen
- 4 dl mandelmjöl
- 100 g mandelflarn
- 3 dl strösocker
- 2 msk kanel
- 2 msk farinsocker
- 2 st ägg
- 150 g smör
- 2 tsk bakpulver
Instruktioner
- Värm ugnen till 180°C.
- Skala äpplena och skär dem sedan i tunna klyftor eller skivor.
- Doppa äppelbitarna i en blandning av kanel och farinsocker, och lägg åt sidan.
- Vispa strösocker och ägg pösigt i en skål. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen, och rör sedan ner det smälta smöret ihop med strösockret och ägget.
- I en annan skål, blanda mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Smörj en en form, cirka 24 cm i diameter, och häll i smeten.
- Tryck försiktigt ner dina äppelbitar i kakan på ovansidan. Toppa med mandelflarn.
- Grädda din kaka i mitten av ugnen på 180°C i cirka 40 minuter.