Apelsinfromage – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på apelsinfromage!

En ack så enkel men ack så god och festlig dessert, apelsinfromage! Garnera med rivet apelsinskal, och gärna tärnad apelsin och lite vispgrädde.

Apelsinfromage är en drömmig, krämig efterrätt som serveras i en fin bägare. Det är en dessert som alltid går hem för enklare och mer festliga tillställningar.

Denna apelsinfromage är riktigt enkel att göra men känns ändå riktigt lyxig. Den imponerar på vänner, familjemedlemmar såväl som gäster och passar bra till att runda av i princip alla måltider.

Kort sagt så älskar jag detta recept på apelsinfromage och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på apelsinfromage enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (apelsinfromage till 4 personer)

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 3 msk strösocker
  • rivet skal av 1 apelsin (plus mer till garnering)
  • 1,5 dl pressad apelsinsaft (från cirka 3 st apelsiner)
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter.
  2. Vispa ägg och strösocker i en skål ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaften.
  3. Smält gelatinet i mikrovågsugn tillsammans med en skvätt vatten i cirka 30 sekunder. Vispa ned i äggblandningen. Låt blandningen tjockna, men inte stelna helt.
  4. Vispa vispgrädden separat och rör ned i krämen. Rör om för att blanda.
  5. Portionera upp apelsinfromagen i portionsglas, täck över och låt stelna i kylen.
  6. Toppa med apelsinskal inför servering, och eventuellt lite extra vispgrädde.
  7. Njut!
Apelsinfromage

Apelsinfromage

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på apelsinfromage! En ack så enkel men ack så god och festlig dessert, apelsinfromage! Garnera med rivet apelsinskal, och gärna tärnad apelsin och lite vispgrädde.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 3 msk strösocker
  • rivet skal av 1 apelsin (plus mer till garnering)
  • 3 st pressad apelsinsaft (från cirka 3 st apelsiner)
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter.
  • Vispa ägg och strösocker i en skål ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaften.
  • Smält gelatinet i mikrovågsugn tillsammans med en skvätt vatten i cirka 30 sekunder. Vispa ned i äggblandningen. Låt blandningen tjockna, men inte stelna helt.
  • Vispa vispgrädden separat och rör ned i krämen. Rör om för att blanda.
  • Portionera upp apelsinfromagen i portionsglas, täck över och låt stelna i kylen.
  • Toppa med apelsinskal inför servering, och eventuellt lite extra vispgrädde.
  • Njut!
Keyword Apelsinfromage

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning