I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på apelsinfromage!
En ack så enkel men ack så god och festlig dessert, apelsinfromage! Garnera med rivet apelsinskal, och gärna tärnad apelsin och lite vispgrädde.
Apelsinfromage är en drömmig, krämig efterrätt som serveras i en fin bägare. Det är en dessert som alltid går hem för enklare och mer festliga tillställningar.
Denna apelsinfromage är riktigt enkel att göra men känns ändå riktigt lyxig. Den imponerar på vänner, familjemedlemmar såväl som gäster och passar bra till att runda av i princip alla måltider.
För en lyxig efterrätt som alla gillar, kan jag varmt rekommendera denna goda apelsinfromage. Jag har serverat den till ett sällskap vid nyår och det blev hur bra som helst. Här nedanför kommer receptet!
Receptet - Så gör du:
Apelsinfromage
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st gelatinblad
- 2 st ägg
- 3 msk strösocker
- rivet skal av 1 apelsin (plus mer till garnering)
- 3 st pressad apelsinsaft (från cirka 3 st apelsiner)
- 2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter.
- Vispa ägg och strösocker i en skål ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaften.
- Smält gelatinet i mikrovågsugn tillsammans med en skvätt vatten i cirka 30 sekunder. Vispa ned i äggblandningen. Låt blandningen tjockna, men inte stelna helt.
- Vispa vispgrädden separat och rör ned i krämen. Rör om för att blanda.
- Portionera upp apelsinfromagen i portionsglas, täck över och låt stelna i kylen.
- Toppa med apelsinskal inför servering, och eventuellt lite extra vispgrädde.
- Njut!