Ankbröst sous vide – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ankbröst sous vide!

Ankbröst sous vide är ett otroligt sätt att tillaga ankbröst. Att laga sous vide låter dig göra perfekt saftiga och möra ankbröst, varje gång. Ankbröst sous vide ger saftigt kött tillagat precis som du vill ha det!

Det finns så mycket unik smak packad i varje tugga när det kommer till ankbröst. Anka kan vara lite skrämmande, eftersom det vanligtvis kopplas till restaurangmenyer och inte hemmet. Men att tillaga det sous vide tar bort det svåra ur ekvationen, och du kommer att få ett perfekt tillagat ankbröst med krispigt skinn varje gång.

För att skära ankskinn, placera ankbröstet på en skärbräda med skinnsidan upp och ta tag i en vass kniv. Skär huden i diagonal riktning, vänd sedan på bröstet och skåra i motsatt riktning, så du får ett rutmönster. Som nämnt ovan, var noga med att inte skära igenom köttet på ankbröstet.

När det kommer till ankbröst är krispig skinn nästan ett krav. Medan ankan kommer ut ur badet helt tillagad, så är efterarbetet i pannan avgörande. Du kommer att steka ankbröstet efter sous vide-badet längre än vad du brukar göra med andra sous vide-kött, eftersom det tjocka, feta skalet måste bli skarpt, snarare än bara gyllenbrunt.

Temperatur och tid

Den perfekta kombinationen för att tillaga ankbröst sous vide tycker jag är 56,5 grader Celsius i 2 timmar. Att tillaga ankbröstet i 2 timmar resulterar saftigt, mört kött.

Om du lagar fryst ankbröst sous vide rekommenderar vi att du lägger till ytterligare en timme till tillagningstiden, alltså totalt tre timmar.

Servera med valfria tillbehör, exempelvis ugnsrostad potatis med timjan och en god sås. Receptet i denna artikel är för fyra personer men kan lätt skalas upp för att göra mer.

Ingredienser (4 personer)

 • 450 g till 900 g benfritt ankbröst, skinn på
 • salt och mald svartpeppar efter smak
 • 1 tsk olivolja

Instruktioner

 1. Ställ in sous vide-badet på 56,5 grader Celsius.
 2. Skär flera mycket grunda tvärgående snedstreck över huden på varje ankbröst med cirka 1,5 centimeters mellanrum, så du får ett rutnät av snitt. Snitten bör bara knappt skära in i huden och fettet; skär inte i köttet. Krydda skinnsidorna med salt. Krydda köttsidorna generöst med salt, svartpeppar och gärna timjan.
 3. Lägg köttet i en sous vide-påse och avlägnsa luften ur påsen med valfri metod. Släpp ned påsen i badet i 2 timmar (3 timmar om ankbröstet är fruset).
 4. Ta ut påsen med anbröstet från sous vide-badet. Ta upp ankbröstet ur påsen, torka av med hushållspapper krydda med salt och peppar.
 5. Lägg ankbröstet med fettsidan nedåt på i en kall panna tillsammans med lite olivolja. Vänd värmen till hög och stek ankbröstet i 8 till 10 minuter, eller tills skalet är knaprigt. Vänd och stek köttsidan i 1 till 2 minuter. Ta bort från pannan och lägg på ett fat för att låta vila i 5 minuter.
 6. När anbröstet fått vila 5 minuter, skiva upp, servera och njut!
Ankbröst sous vide

Ankbröst sous vide

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ankbröst sous vide! Ankbröst sous vide är ett otroligt sätt att tillaga ankbröst. Att laga sous vide låter dig göra perfekt saftiga och möra ankbröst, varje gång. Ankbröst sous vide ger saftigt kött tillagat precis som du vill ha det!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 2 t
Total tid 2 t 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

 • 450 g till 900 g benfritt ankbröst, skinn på
 • salt och mald svartpeppar efter smak
 • 1 tsk olivolja

Instruktioner

 • Ställ in ditt sous vide-bad på 56,5 grader Celsius.
 • Skär flera mycket grunda tvärgående snedstreck över huden på varje ankbröst med cirka 1,5 centimeters mellanrum, så du får ett rutnät av snitt. Snitten bör bara knappt skära in i huden och fettet; skär inte i köttet. Krydda skinnsidorna med salt. Krydda köttsidorna generöst med salt, svartpeppar och gärna timjan.
 • Lägg köttet i en sous vide-påse och avlägnsa luften ur påsen med valfri metod. Släpp ned påsen i badet i 2 timmar (3 timmar om ankbröstet är fruset).
 • Ta ut påsen med anbröstet från sous vide-badet. Ta upp ankbröstet ur påsen, torka av med hushållspapper krydda med salt och peppar.
 • Lägg ankbröstet med fettsidan nedåt på i en kall panna tillsammans med lite olivolja. Vänd värmen till hög och stek ankbröstet i 8 till 10 minuter, eller tills skalet är knaprigt. Vänd och stek köttsidan i 1 till 2 minuter. Ta bort från pannan och lägg på ett fat för att låta vila i 5 minuter.
 • När anbröstet fått vila 5 minuter, skiva upp, servera och njut!
Keyword Ankbröst sous vide

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning