Amerikanska pannkakor utan mjölk – Recept

Amerikanska pannkakor kan man göra även om man är exempelvis laktosintolerant eller om man saknar mjölk hemma. Dessa amerikanska pannkakor utan mjölk kan göras med vilken mejerifri mjölk du önskar. Du kan med fördel använda antingen mandelmjölk, kokosmjölk (inte den i burk utan den du hittar i kyldisken), laktosfri mjölk, eller vanlig mjölk. Detta utan att du känner att du förlorar någon smak! För 4 personer.

Alla våra recept hittar du här!

Ingredienser

Havremjölk har vi ännu inte testat med för dessa amerikanska pannkakor utan mjölk, men testa gärna!

  • 3,5 dl mjöl
  • 1 matsked socker
  • 1 matsked bakpulver
  • 1/2 tesked salt
  • 3 dl mandel- eller kokosmjölk (inte den i burk)*
  • 3 matskedar rapsolja
  • 1 ägg
  • 1 tesked vaniljextrakt

*laktosfri mjölk eller vanlig mjölk blir också bra

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjölet, sockret, bakpulvret och saltet i en stor skål.
  2. Tillsätt mjölk, rapsolja, ägg and och vaniljextrakt. Vispa tills degen är slät.
  3. Värm upp en stekpanna med lite rapsolja i
  4. Häll mellan 0,5-1 dl av smeten i pannan åt gången (hur mycket beror på hur stora du vill att pannkakorna ska vara)
  5. När du ser bubblor är synliga, vänd pannkakan i pannan
  6. Repetera steg 4 och 5 tills smeten är slut. Tillsätt rapsolja vid behov.
Amerikanska pannkakor utan mjölk

Amerikanska pannkakor utan mjölk

Amerikanska pannkakor kan man göra även om man är exempelvis laktosintolerant eller om man saknar mjölk hemma. Dessa amerikanska pannkakor utan mjölk kan göras med vilken mejerifri mjölk du önskar. Du kan med fördel använda antingen mandelmjölk, kokosmjölk (inte den i burk utan den du hittar i kyldisken), laktosfri mjölk, eller vanlig mjölk. Detta utan att du känner att du förlorar någon smak!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3,5 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl mandel- eller kokosmjölk (inte den i burk)*
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Blanda ihop mjölet, sockret, bakpulvret och saltet i en stor skål.
  • Tillsätt mjölk, rapsolja, ägg and och vaniljextrakt. Vispa tills degen är slät.
  • Värm upp en stekpanna med lite rapsolja i
  • Häll mellan 0,5-1 dl av smeten i pannan åt gången (hur mycket beror på hur stora du vill att pannkakorna ska vara)
  • När du ser bubblor är synliga, vänd pannkakan i pannan
  • Repetera steg 4 och 5 tills smeten är slut. Tillsätt rapsolja vid behov.
Keyword amerikanska pannkakor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning