I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikanska pannkakor utan mjölk!
Amerikanska pannkakor kan man göra även om man är exempelvis laktosintolerant eller om man saknar mjölk hemma. Dessa amerikanska pannkakor utan mjölk kan göras med vilken mejerifri mjölk du önskar!
Gör med fördel dessa amerikanska pannkakor med antingen mandelmjölk, kokosmjölk (inte den i burk utan den du hittar i kyldisken), havremjölk, laktosfri mjölk, eller helt vanlig komjölk. Detta utan att du känner att du förlorar någon smak!
Jag gillar dessa amerikanska pannkakor utan mjölk till antingen frukost, brunch, eller lunch, med antingen söta eller salta tillbehör. Med lite keso och gräddfil är en god lunch exempelvis!
Receptet – Så gör du:
Amerikanska pannkakor utan mjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3,5 dl mjöl
- 1 msk socker
- 1 msk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 dl mandel-, havre- eller kokosmjölk (inte den i burk)*
- 3 msk rapsolja
- 1 st ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Blanda ihop mjölet, sockret, bakpulvret och saltet i en stor skål.
- Tillsätt mjölk, rapsolja, ägg and och vaniljextrakt. Vispa tills degen är slät.
- Värm upp en stekpanna med lite rapsolja i
- Häll mellan 0,5-1 dl av smeten i pannan åt gången (hur mycket beror på hur stora du vill att pannkakorna ska vara)
- När du ser bubblor är synliga, vänd pannkakan i pannan
- Repetera steg 4 och 5 tills all smet är använd. Tillsätt rapsolja vid behov.