I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikansk smörkräm!
Denna klassiska amerikanska smörkräm kräver bara några få ingredienser och blir färdig efter bara några få steg. Perfekt för tårtor och cupcakes!
En smörkräm kan inte bli enklare eller snabbare än amerikansk smörkräm! Detta är en perfekt smörkräm till alla typer av tårtor och cupcakes. Den är rätt så söt i smaken och lätt vitbeige i färgen.
Kort sagt älskar jag denna amerikanska smörkrämen och tycker den är riktigt värd att göra. Snabb, enkel, och ljuvligt god!
Testa gärna receptet nedan (mängden i receptet passar bra till cirka 6 st cupcakes eller 1-2 st tårtlager i en normalstor tårta)!
Receptet – Så gör du:
Amerikansk smörkräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 110 g osaltat smör, rumstempererat
- 5 dl florsocker, siktat
- 1 st liten nypa salt
- 2 tsk vaniljextrakt
- 0,5 msk till 1 msk mjölk efter behov
Instruktioner
- Kombinera smöret (rumstempererat), florsockret och vaniljextraktet i en skål, och ha en stavmixer redo.
- Börja mixa på låg hastighet tills sockret är blandat med smöret. Öka sedan mixerhastigheten till hög och vispa tills blandningen är slät och fluffig, vilket bör ta cirka 2 minuter.
- Justera konsistensen med en skvätt mjölk efter behov.
- Din amerikanska smörkräm är färdig! Använd direkt eller förvara den i kylen i en lufttät behållare, men efter att den har varit i kylen, låt den stå i rumstemperatur tills den kommer tillbaka till rumstemperatur innan den används till exempelvis en tårta eller cupcake.