Amerikansk smörkräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikansk smörkräm!

Denna klassiska amerikanska smörkräm kräver bara några få ingredienser och blir färdig efter bara några få steg. Perfekt för tårtor och cupcakes!

En smörkräm kan inte bli enklare eller snabbare än amerikansk smörkräm! Detta är en perfekt smörkräm till alla typer av tårtor och cupcakes. Den är rätt så söt i smaken och lätt vitbeige i färgen.

Kort sagt älskar jag denna amerikanska smörkrämen och tycker den är riktigt värd att göra. Snabb, enkel, och ljuvligt god! Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (till ca 6 cupcakes eller 1-2 tårtlager)

  • 110 g osaltat smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker, siktat
  • 1 liten nypa salt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,5-1 msk mjölk efter behov

Instruktioner

  1. Kombinera smöret (rumstempererat), florsockret och vaniljextraktet i en skål, och ha en stavmixer redo.
  2. Börja mixa på låg hastighet tills sockret är blandat med smöret. Öka sedan mixerhastigheten till hög och vispa tills blandningen är slät och fluffig, vilket bör ta cirka 2 minuter.
  3. Justera konsistensen med en skvätt mjölk efter behov.
  4. Din amerikanska smörkräm är färdig! Använd direkt eller förvara den i kylen i en lufttät behållare, men efter att den har varit i kylen, låt den stå i rumstemperatur tills den kommer tillbaka till rumstemperatur innan den används till exempelvis en tårta eller cupcake.
Amerikansk smörkräm

Amerikansk smörkräm

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikansk smörkräm! Denna klassiska amerikanska smörkräm kräver bara några få ingredienser och blir färdig efter bara några få steg. Perfekt för tårtor och cupcakes!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 110 g osaltat smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker, siktat
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 msk till 1 msk mjölk efter behov

Instruktioner

  • Kombinera smöret (rumstempererat), florsockret och vaniljextraktet i en skål, och ha en stavmixer redo.
  • Börja mixa på låg hastighet tills sockret är blandat med smöret. Öka sedan mixerhastigheten till hög och vispa tills blandningen är slät och fluffig, vilket bör ta cirka 2 minuter.
  • Justera konsistensen med en skvätt mjölk efter behov.
  • Din amerikanska smörkräm är färdig! Använd direkt eller förvara den i kylen i en lufttät behållare, men efter att den har varit i kylen, låt den stå i rumstemperatur tills den kommer tillbaka till rumstemperatur innan den används till exempelvis en tårta eller cupcake.
Keyword Amerikansk smörkräm

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning