Amerikansk coleslaw – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikansk coleslaw, en så kallad “Southern Style Coleslaw”!

Denna amerikanska coleslaw är söt och syrlig och helt enkelt ljuvlig, precis som den smakar i USA. Helt enkelt ett riktigt bra recept på amerikansk coleslaw för alla tillfällen!

Coleslaw är en riktigt bra sidorätt som alltid smakar gott. Det kan inte bli snabbare och godare än denna amerikanska coleslaw. Krispig strimlad kål med krämig majonnäs och syrlig senap är det perfekta komplementet till så många salta huvudrätter.

Kort sagt älskar jag denna amerikanska coleslaw och tycker den är riktigt värd att göra! Testa gärna receptet nedan!

Amerikansk coleslaw

Receptet – Så gör du:

Amerikansk coleslaw

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en amerikansk så kallad ”Southern Style Coleslaw”! Denna amerikanska coleslaw är söt och syrlig och helt enkelt ljuvlig, precis som den smakar i USA. Helt enkelt ett riktigt bra recept på amerikansk coleslaw för alla tillfällen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 225 g strimlad vitkål eller kålmix
  • 1,25 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk lökpulver eller 1 msk finriven gul lök
  • 1 tsk sellerifrön

Instruktioner

  • Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, socker, salt, lökpulver/lök och sellerifrön i en stor skål.
  • Tillsätt den strimlade kålen och rör om tills blandats in väl.
  • Ställ in din coleslaw i kylen så den kyls i en timme före servering. Rör om igen precis innan servering.
  • Njut av din amerikanska coleslaw! Denna kan förvaras i kylen i upp till 2 dagar.
Måltid Smårätter
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Amerikansk coleslaw

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar