I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikansk coleslaw, en så kallad “Southern Style Coleslaw”!
Denna amerikanska coleslaw är söt och syrlig och helt enkelt ljuvlig, precis som den smakar i USA. Helt enkelt ett riktigt bra recept på amerikansk coleslaw för alla tillfällen!
Coleslaw är en riktigt bra sidorätt som alltid smakar gott. Det kan inte bli snabbare och godare än denna amerikanska coleslaw. Krispig strimlad kål med krämig majonnäs och syrlig senap är det perfekta komplementet till så många salta huvudrätter.
Kort sagt älskar jag denna amerikanska coleslaw och tycker den är riktigt värd att göra! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Amerikansk coleslaw
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 225 g strimlad vitkål eller kålmix
- 1,25 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1,5 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk lökpulver eller 1 msk finriven gul lök
- 1 tsk sellerifrön
Instruktioner
- Rör ihop majonnäs, senap, vinäger, socker, salt, lökpulver/lök och sellerifrön i en stor skål.
- Tillsätt den strimlade kålen och rör om tills blandats in väl.
- Ställ in din coleslaw i kylen så den kyls i en timme före servering. Rör om igen precis innan servering.
- Njut av din amerikanska coleslaw! Denna kan förvaras i kylen i upp till 2 dagar.