Ajvar relish – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ajvar relish!

Gör din egna ajvar relish med detta, snabba, enkla, och ljuvligt goda recept. Ajvar relish är en blandning av härliga röda paprikor, aubergine (valfritt) och en handfull andra ingredienser, som är otroligt mångsidig och kan användas till många olika rätter.

Det fina med denna ajvar relish som har ursprung i Balkanländerna är att den är så mångsidig och du kan njuta av den som en del av många måltider, som kötträtter, potatisrätter och till och med som ett mellanmål med lite färskt bröd.

Om du ska servera och äta all ajvar du lagar omgående, släng gärna med 2 st krossade vitlöksklyftor i mixern för lite extra smak. Vitlöken håller dock inte särskilt bra om din ajvar relish ska förvaras i kylen en längre tid.

Denna ajvar relish kan förvaras i kylen i cirka 6 månader. Använd en riktigt ren burk.

Kort sagt älskar jag denna ajvar relish och tycker den är riktigt värd att göra. Så god, enkel och mångsidig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 sats ajvar relish)

  • 4 röda paprikor
  • 1 medelstor aubergine (valfritt)
  • 0,8 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinäger
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 235°C.
  2. Klä en medelstor bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Skär din aubergine i stora skivor och placera ut dem på plåten. Skär de röda paprikorna i halvor och lägg även dem på plåten. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  4. Ta ut från ugnen och lägg bitarna i en kastrull och sätt på locket. Låt stå i 20 minuter.
  5. Efter 20 minuter, avlägsna skalet från auberginen. Skala även paprikan, ta bort kärnan och fröna.
  6. Tillsätt vitlöken, aubergine och paprika till en mixer. Tillsätt även olja och vinäger i matberedaren och salt och peppar (man kan justera kryddorna senare).
  7. Mixa så att en jämn konsistens uppnås.
  8. Ta en medelstor kastrull och töm mixerns innehåll ner i kastrullen.
  9. På låg värme, sjud innehållet i cirka en halvtimme, se till att du rör om ofta. Det ska bli tjockare under tiden det puttrar.
  10. Om du tror att det behöver mer salt och peppar, tillsätt lite vid det här laget och rör om.
  11. Ta av från värmen och låt svalna. Servera direkt eller för över till en förseglingsbar burk som förvaras i kylen.
  12. Njut av din ajvar relish!
Ajvar relish

Ajvar relish

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ajvar relish! Gör din egna ajvar relish med detta, snabba, enkla, och ljuvligt goda recept. Ajvar relish är en blandning av härliga röda paprikor, aubergine (valfritt) och en handfull andra ingredienser, som är otroligt mångsidig och kan användas till många olika rätter.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 4 st röda paprikor
  • 1 st medelstor aubergine (valfritt)
  • 0,8 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinäger
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 235°C.
  • Klä en medelstor bakplåt med bakplåtspapper.
  • Skär din aubergine i stora skivor och placera ut dem på plåten. Skär de röda paprikorna i halvor och lägg även dem på plåten. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  • Ta ut från ugnen och lägg bitarna i en kastrull och sätt på locket. Låt stå i 20 minuter.
  • Efter 20 minuter, avlägsna skalet från auberginen. Skala även paprikan, ta bort kärnan och fröna.
  • Tillsätt vitlöken, aubergine och paprika till en mixer. Tillsätt även olja och vinäger i matberedaren och salt och peppar (man kan justera kryddorna senare).
  • Mixa så att en jämn konsistens uppnås.
  • Ta en medelstor kastrull och töm mixerns innehåll ner i kastrullen.
  • På låg värme, sjud innehållet i cirka en halvtimme, se till att du rör om ofta. Det ska bli tjockare under tiden det puttrar.
  • Om du tror att det behöver mer salt och peppar, tillsätt lite vid det här laget och rör om.
  • Ta av från värmen och låt svalna. Servera direkt eller för över till en förseglingsbar burk som förvaras i kylen.
  • Njut av din ajvar relish!
Keyword Ajvar relish

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning