Ahlgrens bilar pannacotta – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på Ahlgrens bilar-pannacotta!

Gör en riktigt god och vacker dessert med detta recept på Ahlgrens bilar-pannacotta. På bara 20 minuter och med två enkla ingredienser, varav en är dessa klassiska godisbitar, så får man en riktigt lyxig dessert att servera och imponera med!

Alla gillar Ahlgrens bilar, och de gånger jag har gjort denna dessert så har alla blivit väldigt glada och förvånade över den goda smaken och fina färgen. Det är en bra idé på dessert, som lämpar sig riktigt bra efter en fin bjudning, och jag skulle lätt kunna tänka mig att servera detta på nyårsafton!

Se även: Tobleronemousse – Recept

Denna Ahlgrens bilar pannacotta är också rätt rolig att göra då man först behöver sortera bilarna i respektive färg. Det blir lite roligt pyssel som sedan blir riktigt värt det när man smakar resultatet av själva receptet.

Jag älskar att göra detta recept på Ahlgrens bilar pannacotta och rekommenderar det starkt! Det är ett enkelt sätt att göra en både rolig, iögonfallande och snabb efterrätt som alla gillar! Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gör. Trevlig efterrätt på er!

Ahlgrens bilar pannacotta

Receptet - Så gör du:

Ahlgrens bilar pannacotta

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör en riktigt god och vacker dessert med detta recept på Ahlgrens bilar-pannacotta. På bara 20 minuter och med två enkla ingredienser, varav en är dessa klassiska godisbitar, så får man en riktigt lyxig dessert att servera och imponera med!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 påse Ahlgrens bilar
  • 4,5 dl ovispad vispgrädde

Instruktioner

  • Öppna påsen och sortera bilarna de olika färgerna.
  • Tillsätt 1,5 dl vispgrädde i en kastrull samt alla bilar i en färg (grön, vit, eller rosa). Välj den färg du vill ha nederst i dessertglasen.
  • Värm upp på låg värme och rör om tills att bilarna har smält.
  • Häll upp i glasen och låt stelna i 2 timmar i kylen.
  • Repetera för vardera färg.
  • Njut av din ahlgrens bilar pannacotta!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ahlgrens bilar pannacotta

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar