Go Back
+ servings
Kanelstänger

Receptet - Så gör du:

Kanelstänger

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 8 stycken

Ingredienser
 

  • 450 g smördeg, köpt i butik
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 50 g osaltat smör, smält

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Rulla, tryck och sträck ut smördegen till en 20×25 cm rektangel.
  • Börja längs kortkanten och skiva degen i åtta längder.
  • Rör samman socker och kanel på ett bakplåtspapper på en tallrik. Pensla alla längder med smält smör och doppa i socker- och kanelblandningen. Vänd och pensla andra sidan, och doppa i blandningen igen. Vrid ändarna i motsatta riktningar och överför sedan till en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila i 10 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kanelstänger