Kanelstänger är härliga smördegsskruvar doppade i kanel och strösocker. Riktigt lätt att göra och så himla gott!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 8stycken
Ingredienser
450gsmördeg, köpt i butik
1,25dlströsocker
2tskkanel
50gosaltat smör, smält
Instruktioner
Värm ugnen till 180°C. Rulla, tryck och sträck ut smördegen till en 20×25 cm rektangel.
Börja längs kortkanten ochskiva degen i åtta längder.
Rör samman socker och kanel på ett bakplåtspapper på en tallrik. Pensla alla längder med smält smör och doppa i socker- och kanelblandningen. Vänd och pensla andra sidan, och doppa i blandningen igen. Vrid ändarna i motsatta riktningar och överför sedan till en smord eller bakplåtspappersklädd plåt. Låt vila i 10 minuter.