Go Back
+ servings
Gammaldags sockerkaka

Receptet - Så gör du:

Gammaldags sockerkaka

4.6/5 baserat på 20 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en riktigt god och fin gammaldags sockerkaka snabbt och enkelt med detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 kaka

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 2,25 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl creme fraiche
  • citronskal från 1 citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. 
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och poröst, en elvisp hjälper.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker i en separat skål.
  • Tillsätt vetemjölsblandningen till äggblandningen.
  • Häll kokande vatten över citronen (för att få bort kemikalier) och riv skalet.
  • Vänd ner creme fraiche och citronskal i smeten.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform och tillsätt smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 40 minuter på 180°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett fat.
  • Låt svalna helt under formen.
  • Njut av din gammaldags sockerkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags sockerkaka