Go Back
+ servings
Kärleksmums utan florsocker

Receptet - Så gör du:

Kärleksmums utan florsocker

4.7/5 baserat på 13 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör enkelt detta goda recept på kärleksmums utan florsocker. En riktigt god kaka till fikat, när som helst under året!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
 

  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 dl kokosflingor

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Smörj och bröa en form med hög kant, 25×35 cm, eller lägg bakplåtspapper i formen.
  • Smält smöret och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker (de torra ingredienserna) i en skål.
  • Tillsätt det smälta smöret, mjölken och de torra ingredienserna till äggsmeten och rör om.
  • Bred ut smeten jämnt i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i ca 15 minuter.

Glasyr

  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt vispgrädde, strösocker, vetemjöl och kakao.
  • Låt puttra tills glasyren tjocknar under konstant omrörning, cirka 5 minuter.
  • När kakan i ugnen är färdig, toppa med glasyren och lite kokosflingor.
  • Skär upp i rutor och njut av din kärleksmums utan florsocker!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kärleksmums utan florsocker