Go Back
+ kladdkaka

Receptet - Så gör du:

Dadelkladdkaka

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna dadelkladdkaka får en naturlig sötma av dadlarna och en riktigt fin kladdig konsistens. Blir perfekt till fikat!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 kladdkaka

Utrustning

Springform 24 cm
Springform

Ingredienser
 

  • 12 st urkärnade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1,5 msk flytande honung
  • 3 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk riven kokos
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Mixa de urkärnade dadlarna med kokosoljan och honungen så det blir slätt.
  • Tillsätt äggen och mixa på nytt.
  • Blanda mandelmjöl, riven kokos, kakao, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda sedan med dadelblandningen genom att röra om.
  • Bred ut smeten i en form, gärna med avtagbara kanter.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 8-10 minuter, beroende på hur kladdig konsistens man vill ha.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna en aning.
  • Servera gärna med vaniljglass, vispgrädde, eller vaniljkvarg!
  • Njut av din dadelkladdkaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dadelkladdkaka, Kladdkaka med dadlar
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!