Go Back
+ servings
Blåbärsmuffins utan ägg

Receptet - Så gör du:

Blåbärsmuffins utan ägg

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör dessa läckra blåbärsmuffins snabbt och enkelt med några få okomplicerade ingredienser. De är perfekta till fikat, frukost, eller mellanmålet, och helt äggfria!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
 

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,25 dl äppelmos
  • 2 dl färska blåbär eller frysta, otinade blåbär

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C. Förbered muffinspapper på en bakplåt eller smörj en muffinsform.
  • I en stor bunke eller skål, kombinera alla ingredienser förutom blåbären. Rör om för att blanda.
  • När all smet har blandats ordentligt, rör försiktigt ner blåbären.
  • Fyll muffinsformarna till hälften.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 18 minuter.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Blåbärsmuffins utan ägg