Go Back
+ servings
Sallad till paj

Receptet - Så gör du:

Sallad till paj

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är min bästa salad till paj och receptet är riktigt bra att ha som tillbehör eller till och med till förrätt till pajen. Körsbärstomaternas sötma kompletterar ruccolans peppriga bitterhet för att skapa en utsökt, enkel italiensk sallad som passar perfekt till pajen.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st stor näve ruccola (ca 5 dl)
  • 20 st halverade körsbärstomater
  • 12 st rivna basilikablad
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vitvinäger/äppelcidervinäger
  • 1 nypa salt
  • frivilligt: 2 msk citronsaft

Instruktioner

  • Skölj och torka av ruccolan.
  • Lägg ruccolan, de halverade körsbärstomaterna, och de handrivna basilikabladen i en skål.
  • Tillsätt olivolja och vitvinäger/äppelcidervinäger och rör om. Tillsätt lite salt, och gärna lite citronsaft.
  • Servera till din paj!
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Sallad till paj