Detta är min bästa salad till paj och receptet är riktigt bra att ha som tillbehör eller till och med till förrätt till pajen. Körsbärstomaternas sötma kompletterar ruccolans peppriga bitterhet för att skapa en utsökt, enkel italiensk sallad som passar perfekt till pajen.
Förberedelser 2 minuterminuter
Tillagning 3 minuterminuter
Totalt 5 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1ststor näve ruccola (ca 5 dl)
20sthalverade körsbärstomater
12strivna basilikablad
4mskolivolja
4mskvitvinäger/äppelcidervinäger
1nypasalt
frivilligt: 2 msk citronsaft
Instruktioner
Skölj och torka av ruccolan.
Lägg ruccolan, de halverade körsbärstomaterna, och de handrivna basilikabladen i en skål.
Tillsätt olivolja och vitvinäger/äppelcidervinäger och rör om. Tillsätt lite salt, och gärna lite citronsaft.