Go Back
+ personer

Receptet - Så gör du:

Godaste köttfärspajen

4.8/5 baserat på 15 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Den här köttfärspajen har allt man önskar av en köttfärspaj och jag tycker det är den godaste köttfärspajen jag någonsin har ätit! Servera den gärna med en härligt krispig grönsallad med en god salladsvinäger!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Pajskalet

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 nypa salt
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk köttfond
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • 1 msk torkad oregano

Topping

  • 2,5 dl riven ost
  • 2 dl creme fraiche

Instruktioner

  • Tärna smöret i små tärningar och låt det hinna bli rumsvarmt.
  • Ta fram en rund pajform, cirka 25-27 cm i diameter.
  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Blanda snabbt ihop pajskalets ingredienser i en bunke. Tryck eller kavla ut i en pajform, cirka 25-27 cm. Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet men stäng inte av ugnen efter förgräddningen. Fortsätt med följande steg under tiden.
  • Hacka och fräs gul lök och vitlök i lite olja eller smör tills det mjuknat.
  • Tillsätt köttfärs och fräs tills den fått färg och inte är rosa någonstans.
  • Tillsätt köttfond, tomatpuré, sambal oelek och kryddorna. Rör om.
  • Ta av från värmen och låt svalna någon minut. För sedan över till pajskalet och fördela ut jämnt.
  • Blanda riven ost och creme fraiche och toppa pajen med denna goda blandning.
  • Grädda pajen på 200 grader Celsius i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Njut av den godaste köttfärspajen, gärna med en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste köttfärspajen
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!