Den här köttfärspajen har allt man önskar av en köttfärspaj och jag tycker det är den godaste köttfärspajen jag någonsin har ätit! Servera den gärna med en härligt krispig grönsallad med en god salladsvinäger!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 40 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
Pajskalet
3dlvetemjöl
100gsmör
1nypasalt
3mskvatten
Fyllning
500gköttfärs
1stgul lök
1stvitlöksklyfta
2mskköttfond
3msktomatpuré
2tsksambal oelek
1nypasalt
1nypasvartpeppar
1mskbasilika
1msktorkad oregano
Topping
2,5dlriven ost
2dlcreme fraiche
Instruktioner
Tärna smöret i små tärningar och låt det hinna bli rumsvarmt.
Ta fram en rund pajform, cirka 25-27 cm i diameter.
Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
Blanda snabbt ihop pajskalets ingredienser i en bunke. Tryck eller kavla ut i en pajform, cirka 25-27 cm. Förgrädda pajskalet på 200 grader i cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet men stäng inte av ugnen efter förgräddningen. Fortsätt med följande steg under tiden.
Hacka och fräs gul lök och vitlök i lite olja eller smör tills det mjuknat.
Tillsätt köttfärs och fräs tills den fått färg och inte är rosa någonstans.
Tillsätt köttfond, tomatpuré, sambal oelek och kryddorna. Rör om.
Ta av från värmen och låt svalna någon minut. För sedan över till pajskalet och fördela ut jämnt.
Blanda riven ost och creme fraiche och toppa pajen med denna goda blandning.
Grädda pajen på 200 grader Celsius i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Njut av den godaste köttfärspajen, gärna med en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste köttfärspajen
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!