Go Back
+ långpanna

Receptet - Så gör du:

Långpannebröd med bakpulver

4.2/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör ett riktigt gott och fint långpannebröd med bakpulver med hjälp av detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
 

  • 12 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 2,5 dl ljus sirap

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 155°C.
  • Smörj och bröa en långpanna med upphöjda kanter.
  • Tillsätt rågsikten samt vetemjölet till en stor bunke och rör ned bakpulver och salt.
  • Tillsätt sirap och filmjölk och rör om för att blanda till en enhetlig smet.
  • Bred ut smeten jämnt i långpannan.
  • Frivilligt: sikta lite vetemjöl ovanpå brödet för ett mer rustikt bröd innan det går in i ugnen.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen på 155°C i ungefär 40 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna under en köksduk.
  • Skär upp brödet i rutor. Njut av ditt långpannebröd!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Långpannebröd med bakpulver
Gillade du receptet?Klicka här för att lämna en kommentar!