Go Back
+ servings
Fluffiga scones

Receptet - Så gör du:

Fluffiga scones

4.2/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta enkla scones-recept på fluffiga scones säkerställer att ditt thé är precis som på ett tehus i England. Dessa lätta och fluffiga scones är oemotståndligt goda.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
 

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  • Sikta vetemjöl, bakpulver och salt genom en sil ner i en stor bunke.
  • Tillsätt det kalla smöret i små tärningar och blanda in smöret i mjölet med händerna tills det är gryniga smulor.
  • Vispa socker, mjölk och ägg i en separat skål, gärna med elvisp. Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt, tills en mjuk deg bildas. Blanda inte för mycket.
  • Tryck ut eller kavla ut degen till en cirkel på en lätt mjölad arbetsyta eller skärbräda. Degen ska vara ungefär 2 cm tjock.
  • Använd en rund kakform, en kopp, eller ett glas, och skär ut 8 scones. Glöm inte att degresterna kan användas till fler scones.
  • Lägg sconesen på plåten, och pensla toppen av sconesen med mjölk.
  • Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 220°C tills sconesen är gyllenbruna.
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Engelskt, Svenskt
Nyckelord Fluffiga scones