Detta enkla scones-recept på fluffiga scones säkerställer att ditt thé är precis som på ett tehus i England. Dessa lätta och fluffiga scones är oemotståndligt goda.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 8scones
Ingredienser
4dlvetemjöl
3tskbakpulver
1tsksalt
50gsmör
2mskströsocker
1,25dlmjölk
1stägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Sikta vetemjöl, bakpulver och salt genom en sil ner i en stor bunke.
Tillsätt det kalla smöret i små tärningar och blanda in smöret i mjölet med händerna tills det är gryniga smulor.
Vispa socker, mjölk och ägg i en separat skål, gärna med elvisp. Häll i de torra ingredienserna och blanda försiktigt, tills en mjuk deg bildas. Blanda inte för mycket.
Tryck ut eller kavla ut degen till en cirkel på en lätt mjölad arbetsyta eller skärbräda. Degen ska vara ungefär 2 cm tjock.
Använd en rund kakform, en kopp, eller ett glas, och skär ut 8 scones. Glöm inte att degresterna kan användas till fler scones.
Lägg sconesen på plåten, och pensla toppen av sconesen med mjölk.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter på 220°C tills sconesen är gyllenbruna.